8-7-2020

Καμίνι η χώρα μέχρι την Παρασκευή! Οι κλιματιζόμενες αίθουσες στην Αθήνα

Σε «καμίνι» θα μετατραπεί η χώρα από σήμερα έως και την Παρασκευή, λόγω της επίσκεψης του μίνι καύσωνα που θα εκτοξεύσει τις τιμές του υδραργύρου ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Λόγων των καιρικών φαινομένων, έκτακτα μέτρα έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων ανοίγοντας για το κοινό οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες.
Σήμερα θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, αύριο εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και στη Στερεά Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή σε Θεσσαλία, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, Πελοπόννησο και νότια Κρήτη.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, σταδιακά από την Πέμπτη το βράδυ και τα δυτικά της χώρας η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί, ενώ την Παρασκευή «ανάσα» θα πάρει και η ανατολική και νότια χώρα.

Πάντως, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, παρά τη ζέστη, το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Επίσης, σύμφωνα με κ. Καντερέ, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί αύριο και μεθαύριο, καθώς είναι οι πιο επικίνδυνες ημέρες για την εκδήλωση πυρκαγιών. Σημειώνεται πως ο τριήμερος καύσωνας προκαλείται από τις θερμές αέριες μάζες που έρχονται στη χώρα μας ως υπόλοιπο της μεγάλης θερινής εισβολής που έπληξε τη δυτική Ευρώπη.

Κλιματιζόμενες αίθουσες

Ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το κύμα καύσωνα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα στις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ της Παρασκευής θα είναι ανοιχτές οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες στις παρακάτω Λέσχες Φιλίας του δήμου: Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22 & Δύμης), Κουκακίου (Δράκου 26-28), Νέου Κόσμου (Χελντράιχ 15), Πετραλώνων (Αιξονέων & Μυρμιδόνων), Κολοκυνθούς (Αίμονος 9 & Αστρους), Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372), Αγίου Μελετίου (Ξεναγόρα 6) και Αμπελοκήπων (Πανόρμου & Βαθέος 25).Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί ο τηλεφωνικός αριθμός του Δήμου Αθηναίων 1595 ως ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ