Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Διαμαρτύρονται με κατάληψη οι συμμαθητές του «τραμπούκου της απουσίας»

Σε κατάληψη αποφάσισε να προχωρήσει το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού στην Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθεί για την έκταση του θέματος, αφού όπως υποστηρίζουν ο μαθητής που φαίνεται στο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε πέρυσι, είχε ήδη τιμωρηθεί με αποβολή.

Το βίντεο που καταγράφει τον μαθητή να ουρλιάζει μπροστά στην καθηγήτρια με μένος και χυδαίες εκφράσεις ώστε να του σβήσει την απουσία, έγινε viral τις τελευταίες μέρες και έχει προκαλέσει σοκ στην κοινότητα των εκπαιδευτικών και όχι μόνο.  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως  ζήτησε περαιτέρω έρευνα καταδικάζοντας τις βίαιες συμπεριφορές.

Οι μαθητές του σχολείου όμως, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησαν σε κατάληψη υποστηρίζοντας τον συμμαθητή τους και καταδικάζοντας τους… «απότομους καθηγητές που δεν τους προσφέρουν αγάπη». Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο μαθητής έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί είχε μόνο μια απουσία υπόλοιπο πριν μείνει στην ίδια τάξη και εξοργίστηκε με την απόφαση της καθηγήτριας να μην τον υπολογίσει.

Αυτό που δεν θέλουν ορισμένοι να κατανοήσουν, είναι ότι το σχολείο είναι ένα ίδρυμα που σε συνεργασία με τους καθηγητές, προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει γνώση και πληροφορίες στους μαθητές. Το ήθος και η παιδεία, η συμπεριφορά ενός ανθρώπου προς την κοινωνία και τους συνανθρώπους του, θεωρείται υποχρέωση των γονέων ή των κηδεμόνων του εκάστοτε ανθρώπου, ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια της ζωής και της αντίληψης του κόσμου.

Εαν το παιδί πάσχει από σύνδρομο προκλητικής συμπεριφοράς και ανυπακοής ή οποιαδήποτε άλλη διαταραχή, υπεύθυνοι είναι και πάλι οι γονείς του για να φροντίσουν το παιδί τους να μην αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.

Γνωρίζουμε πόσο αποδυναμωμένη είναι η Παιδεία και πόσο σημαντικά κενά υφίστανται τα σχολεία σε προσωπικό δυναμικό αλλά και σε εξοπλισμό. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού, επιχείρησαν ποτέ να διαμαρτυρηθούν για ελλείψεις ή μας συμφέρουν οι διαμαρτυρίες προς υποστήριξη των άξεστων και «τραμπούκων» που κάνουν bullying και τρομοκρατούν όποιον βρεθεί στο διάβα τους; Πώς θα αισθανθούν οι ίδιοι αν αύριο μεθαύριο βρεθούν στην θέση της καθηγήτριας ή στην θέση οποιουδήποτε γίνεται στόχος ασυγκράτητων νεύρων και επιθετικών συμπεριφορών;

Καλώς και δημοσιεύτηκε το βίντεο, προς παραδειγματισμό πρώτα του μαθητή και μετά όλων των υπολοίπων που θα συμπεριφερθούν έτσι στον καθηγητή τους, στον συμμαθητή τους, στα αδέρφια τους, στον συνάδελφο τους ή στον σύζυγό τους.

«Όχι άλλοι τραμπούκοι μαθητές» έπρεπε να είναι το σύνθημα τους αντί για «όχι μαθητές στα δικαστήρια». Λες και δεν έχουμε δει πώς κατέληξαν εγκληματίες ορισμένοι πριν καν ενηλικιωθούν…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ