Κυκλοφοριακό χάος λόγω της 28ης «Agrotica» – Το μεσημέρι κατεβαίνουν τα τρακτέρ!

Must Read

Ανοιξε τις πύλες της η 28η «Agrotica», η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχουν 2.077 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) από την Ελλάδα και 45 ακόμη χώρες, έχουν καλυφθεί εκθεσιακοί χώροι 41.000 τ.μ., ενώ φιλοξενούνται 550 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από 21 χώρες!

Την «Agrotica» εγκαινίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να επενδύσει ο πρωτογενής τομέας στις νέες τεχνολογίες. Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως τα αυξημένα μεγέθη της διοργάνωσης δείχνουν τη δυναμική τόσο του θεσμού, όσο και του πρωτογενούς τομέα. Επισήμανε, δε, τη χρονική σύμπτωση των σχεδίων βελτίωσης με την έκθεση και τόνισε πως οι παραγωγοί έρχονται στη φετινή Agrotica, έχοντας στα χέρια τους 600.000.000 ευρώ, για να συμπληρώσουν το έλλειμμα εκμηχάνισης του πρωτογενούς τομέα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήριος Μπάτος, τόνισε πως, πέρα από τα νούμερα, που μιλούν από μόνα τους για τη φετινή Agrotica, σε κάθε διοργάνωση υπάρχει και μια νέα καινοτομία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, χαρακτήρισε την 28η Agrotica την καλύτερη όλων των εποχών, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να γίνει ακόμα πιο διεθνής.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), με ωράριο λειτουργίας το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 10.00 έως τις 19.00.

Διαβάστε επίσης: Οι Θεσσαλονικείς… αυτοτρολάρονται με τη «βασίλισσα του μετρό»

Κυκλοφοριακό χάος και συλλαλητήριο

Η έναρξη της Agrotica, όμως, έφερε και κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ειδικά στους δρόμους γύρω από το διεθνές εκθεσιακό κέντρο, λόγω της υψηλής προσέλευσης κόσμου από την περιφέρεια.

Τα μπλοκάκια της Δημοτικής Αστυνομίας πήραν «φωτιά», καθώς κόπηκαν πολλές κλήσεις για παράνομα παρκαρίσματα, ενώ το κέντρο της Θεσσαλονίκης «μπλόκαρε» από χιλιάδες αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία ήταν αγροτικά!

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται και το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, στις 12 το μεσημέρι, στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας.

Δεκάδες αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, μαζί με εργατικά σωματεία από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές, ετοιμάζουν μαζική συμμετοχή στο εν λόγω συλλαλητήριο, πιέζοντας την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This