Ο καιρός σήμερα – Βροχές και χιόνια από το βράδυ μέχρι και στην Αττική (video)

Must Read

Mεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους θα φέρει η νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Σημαντικές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές -ενδεχομένως και στην Αττική- θα φέρει η νέα κακοκαιρία, την οποία θα προκαλέσουν ψυχρές αέριες μάζες, που θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, με κατεύθυνση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Αναμένεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σε ορισμένες περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, ενώ στα περισσότερα ηπειρωτικά η πτώση θα είναι μεταξύ των δέκα και 12 βαθμών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χιονοπτώσεις θα αρχίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ παράλληλα βροχές θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα των περιοχών αυτών, καθώς επίσης στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Από το πρωί αύριο οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, και προς το βράδυ σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

Την Πέμπτη χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες από το πρωί της Πέμπτης ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Η μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα αναμένεται να είναι 11 έως 12 βαθμούς αύριο, ενώ την Πέμπτη μόνο τέσσερις έως πέντε βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού έως αύριο το πρωί.

Τέλος, θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φτάνουν τα εννέα μποφόρ αναμένονται στα πελάγη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι θα στραφούν αύριο σε βορειοδυτικούς.

Δείτε επίσης: Έγιναν και τα «σαράντα» του παπα-Γιώργη Μεταλληνού

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τρίτη: 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και στα ορεινά και τα ημιορεινά θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 οι οποίοι από το μεσημέρι στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση το βράδυ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά τη νύχτα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τις Ηπείρου.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα και στροφή τους σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση τη νύχτα στα βορειότερα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός:  Σχεδόν αίθριος. Νεφώσεις τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ νότιοι 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τη νύχτα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2020

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου «θέλει προσοχή το ξημέρωμα της Τετάρτης» για την επερχόμενη ψυχρή εισβολή και αναλύει όλα τα δεδομένα για την εξέλιξη των χιονοπτώσεων που κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται χιόνια και παγετός

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που έβγαλε η ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αργά τη νύχτα της Τρίτης (04-02-2020) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Τις ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

α. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (05-02-2020) στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια.

β. Την Πέμπτη (06-02-2020), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ 1α) ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές) στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.

  1. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

α. Την Τετάρτη (05-02-2020) θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ που γρήγορα (από τις πρωινές ώρες) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ.

β. Την Πέμπτη (06-02-2020) αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία έως το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 και στα πελάγη έως 8 μποφόρ.

  1. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

α. Την Τετάρτη (05-02-2020) από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία από το απόγευμα την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα και από αργά το βράδυ τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Την Πέμπτη (06-02-2020) έως τις πρωινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

  1. Τον ΠΑΓΕΤΟ που θα σημειωθεί την Πέμπτη (06-02-2020) στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This