Έγιναν και τα «σαράντα» του παπα-Γιώργη Μεταλληνού

Must Read

Πέρασαν κιόλας 40 ημέρες από την κοίμηση του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μεταλληνού. Εκατοντάδες φίλοι του λαμπρού πανεπιστημιακού, δεκάδες πνευματικά του παιδιά, μα και πολλοί μαθητές από αυτούς που παρέδωσε ως δάσκαλος ο δικός μας παπα-Γιώργης, καθώς και αρκετοί ακαδημαϊκοί καθηγητές, συνάδελφοι του εκλιπόντος στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εκκλησιάστηκαν χθες το πρωί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αντίπα της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γουδί και συμπαραστάθηκαν στην πρεσβυτέρα Βαρβάρα, στα παιδιά και τα εγγόνια του αγαπητού π. Γεωργίου Μεταλληνού.

Η χθεσινή θεία λειτουργία και το μνημόσυνο στον Άγιο Αντίπα ήταν ένας φόρος τιμής στην πολυετή ποιμαντική δράση που ανέπτυξε ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος με επίκεντρο το πανεπιστημιακό αυτόν ναό και παρεκκλήσιο. Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός για 44 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Αντίπα, μετατρέποντας την εκκλησία σε μια ζωηρή πνευματική κυψέλη. «Ας μείνουμε σήμερα με την ανάμνηση του δικού του κηρύγματος και με την ανάμνηση της δικής του φωνής» επεσήμανε ο π. Νικόλαος Πανταζής, εφημέριος του ναού, προς το εκκλησίασμα το οποίο κατέκλυσε τον ναό.

Είχε προηγηθεί το μνημόσυνο του π. Γεωργίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, αφού ήταν Κερκυραίος στην καταγωγή και ετάφη στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στο νησί των Φαιάκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This