Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Τελειώνουν οι χειρουργικές μάσκες από τα ελληνικά φαρμακεία

Η εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως φαίνεται πως ανησύχησε ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς, με αποτέλεσμα να «εξορμήσουν» στα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες, έτσι ώστε να τις φοράνε όταν βρίσκονται σε δρόμους, λεωφορεία, αλλά και σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύση Ευγενίδη, αναμένεται ανεφοδιασμός, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη στις χειρουργικές μάσκες που παρατηρείται στην αγορά τα τελευταία 24ωρα.

Ο κ. Ευγενίδης έκανε λόγο για πρωτοφανή ζήτηση τόσο από ηλικιωμένους όσο και από άτομα νεαρής ηλικίας. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΦΣΘ, μάσκες αγόραζαν πολλοί και τον μήνα Δεκέμβριο για την εποχική γρίπη, αλλά αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα είναι πρωτοφανές.

Η έλλειψη είναι ακόμα μεγαλύτερη διεθνώς, καθώς η παγκόσμια ανησυχία εντείνεται μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να ζητούν κιβώτια από την Ελλάδα! Πολλοί αγοράζουν κιβώτια με μάσκες, για να τα στείλουν σε χώρες του εξωτερικού, και φυσικά αγοράζουν σε χαμηλή τιμή και πουλάνε, π.χ. στη Γαλλία, σε υψηλότερες τιμές, κερδίζοντας αρκετά χρήματα από αυτές τις πωλήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να παρέμβει κανείς, γιατί δεν απαγορεύεται το εμπόριο με το εξωτερικό, και κυρίως με χώρες της Ευρώπης, κάτι που εκμεταλλεύονται οι έμποροι.

Δείτε επίσης: Drones παίρνουν στο κατόπι πολίτες στην Κίνα που δε φορούν μάσκες, οι οποίες έχουν ήδη εξαφανιστεί (video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ