Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Drones παίρνουν στο κατόπι πολίτες στην Κίνα που δε φορούν μάσκες, οι οποίες έχουν ήδη εξαφανιστεί (video)

Στο έπακρο φαίνεται πως έχουν φτάσει τα μέτρα προστασίας που έχει εφαρμόσει η κινεζική κυβέρνηση για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο ιός, που έχει μετατραπεί σε πανδημία κοστίζοντας τη ζωή σε 364 ανθρώπους, εξαπλώνεται ραγδαία και οι κυβερνώντες της Κίνας έχουν επιστρατεύσει μέχρι και drones, προκειμένου να παρακολουθούν πολίτες που δε φορούν τις μάσκες τους.

Τα συγκεκριμένα drone φέρουν ηχητικές εντολές, με τις οποίες κατευθύνουν όσους εντοπίζουν να μην υπακούν στα επιβληθέντα μέτρα ασφαλείας.

«Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα. Καλύτερα να πας σπίτι και μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου. Βλέπεις, λέμε συνέχεια στον κόσμο να μείνει σπίτι, αλλά εσύ συνεχίζεις να περιφέρεσαι έξω», είναι τα όσα φαίνεται να λέει το drone στην ηλικιωμένη που κυκλοφορούσε στους δρόμους χωρίς να φοράει μάσκα.

Η Κίνα ανακοινώνει ότι δεν υπάρχουν μάσκες

Στο μεταξύ, ενώ τα drones έχουν ταχθεί στην… υπηρεσία του νόμου και κυνηγούν όσους δεν φορούν προστατευτικές ιατρικές μάσκες, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει “επείγουσα ανάγκη” από… αυτές.

Ο φόβος που έχει προκαλέσει ο ταχύτατα εξαπλούμενος ιός στην πυκνοκατοικημένη χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να αποθηκεύουν προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο επίκεντρο της κρίσης, την πόλη Ουχάν, αναφέρει ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας.

«Αυτό που έχει επί του παρόντος ανάγκη η Κίνα επειγόντως είναι οι χειρουργικές μάσκες, οι προστατευτικές στολές και τα προστατευτικά γυαλιά», ανέφερε κατά την ενημέρωση του Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Χουά Τσουνίνγκ.

Το Νοσοκομείο Παίδων της Ουχάν ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μήνυμα: «Οι ιατρικές προμήθειες εξαντλούνται-βοήθεια!», σύμφωνα με το BBC.

Βίντεο που έχουν ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλες ουρές να σχηματίζονται έξω από τα νοσοκομεία, ενώ ένας άνδρας, που βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο της περιοχής, λέει ότι χρειάζεται «έως και δέκα ώρες» να δει κάποιος ασθενής τον γιατρό…

Σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας, σε πλήρη λειτουργία τα κινεζικά εργοστάσια μπορούν να κατασκευάζουν περίπου 20 εκατομμύρια μάσκες την ημέρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι χώρες, μεταξύ των οποίων η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, το Καζακστάν και η Ουγγαρία, έχουν δωρίσει ιατρικές προμήθειες.

Νωρίτερα ο Τιάν Γιουλόνγκ του υπουργείου Βιομηχανίας δήλωσε ότι οι αρχές προγραμματίζουν να εισαγάγουν μάσκες από την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι τα εργοστάσια επιστρέφοντας στην παραγωγή μετά τις διακοπές για την κινεζική Πρωτοχρονιά λειτουργούν με ρυθμό παραγωγής “μεταξύ του 60% και 70%”.

Πέραν της Χουμπέι, της επαρχίας αυτής των τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων κατοίκων στο επίκεντρο της έξαρσης του ιού, πολλές άλλες επαρχίες και πόλεις ανά την Κίνα έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η Γκουανγκντόνγκ–η πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας–η Σετσουάν, η Τσιανγκσί, η Λιαονίνγκ και η πόλη Ναντζίνγκ με πληθυσμό που συνδυαστικά ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια.

Δείτε επίσης: Εγκλωβισμένος Έλληνας στην Ουχάν: «Αν δεν δεχθείς να μετρηθείς, σε παίρνει η αστυνομία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ