Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Εγκλωβισμένος Έλληνας στην Ουχάν: «Αν δεν δεχθείς να μετρηθείς, σε παίρνει η αστυνομία»

Για τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού στην Ουχάν μίλησε ο εγκλωβισμένος εκεί Έλληνας μηχανικός, Απόστολος Ζαούτσος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας δε ότι στην περιοχή λειτουργεί μόνο το κεντρικό σούπερ μάρκετ, καθώς έχουν κλείσει τα πάντα!

«Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 5 εκατ. τουρίστες από τη Ουχάν σε όλη την Κίνα», είπε για το νούμερο των διασκορπισμένων «Ουχανιτών» ανά την χώρα λόγω των κινέζικων διακοπών. «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό αυτό το νούμερο. Η πιο αισιόδοξη εκτίμηση (των αρχών) για την επαναφορά στην κανονικότητα είναι τέλη Μαρτίου. Όσο πάει ο κόσμος ανησυχεί περισσότερο, μεγαλώνουν τα νούμερα και επειδή την άλλη εβδομάδα θα ανοίξουν οι εταιρείες και γενικά θα αρχίσει η ζωή να κινείται και δεν ξέρουμε τι μέγεθος θα πάρει η εξάπλωση, δώσανε μια εβδομάδα παράταση στις διακοπές… Θα δούμε», ανέφερε ο Έλληνας μηχανικός.

Μάλιστα, την ώρα που μιλούσε στον τηλεοπτικό σταθμό, στο φόντο φαινόταν ένας άνδρας να ελέγχει τη θερμοκρασία όποιου εισερχόταν στο κεντρικό κατάστημα. «Ένας άνθρωπος ελέγχει τη θερμοκρασία, αλλιώς δε μπαίνεις. Εμένα με έλεγξαν τρεις – τέσσερις φορές».

«Είναι παρά πολύ πιεστικά τα πράγματα, ακόμα και τα κουμπιά του ανελκυστήρα τα πατάμε με τον αναπτήρα. Έρχεται η αστυνομία και παίρνει οποίον έχει πυρετό… Μια κοπέλα που δε δέχθηκε να μετρηθεί… ήρθε η αστυνομία», είπε ο κ. Ζαούτσος και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν μάσκες. Κάποιος Έλληνας από Σαγκάη πούλησε γύρω στα 1.000 κομμάτια δικά του και λίγο ακριβά. Εμείς τη βρήκαμε 2,5 ευρώ τη μία, μιας χρήσεως», είπε και κατέληξε: «Η εταιρεία μου δεν έχει ανακοινώσει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε πρέπει να μείνω εδώ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ