Οι αξιαγάπητες ορφανές φώκιες Λένα και Νικόλ επέστρεψαν στο απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων!

Must Read

Ελεύθερες στα νερά των Κυκλάδων κολυμπούν εδώ και λίγες ώρες  η Λένα και η Νικόλ, οι δύο ορφανές φώκιες, οι οποίες φιλοξενούνταν επί τέσσερις μήνες στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της ΜΚΟ MOm στα Σπάτα!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της MOm – Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, Πάνο Δενδρινό, τα συμπαθέστατα θηλαστικά είχαν χωριστεί από τις μητέρες τους σε ηλικία μίας και τριών εβδομάδων, αντίστοιχα, και είχαν εντοπιστεί αφυδατωμένα και με έντονα σημάδια αδυναμίας από κατοίκους της Αργολίδας και της Εύβοιας. Ωστόσο, το διάστημα που παρέμειναν στο κέντρο περίθαλψης ανέκτησαν βάρος, με τη Λένα να φτάνει τα 57,4 κιλά και τη Νικόλ τα 55 κιλά.

Lena__Nicole

Διαβάστε επίσης: Μηταράκης: «Υπήρξαν ΜΚΟ που συνέβαλαν στα επεισόδια – Μουτζούρης: «Ζούμε σε ζούγκλα, δεν τους θέλουμε στα νησιά μας» – Νέα διαδήλωση την Πέμπτη (video)

Έτσι, όταν βγήκαν και οι τελικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ήταν θέμα χρόνου να ανάψει το πράσινο φως για την επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον τους. Όπως κατέληξε ο κ. Δενδρινός, μέχρι στιγμής τα δύο ζώα έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά στο νέο «σπίτι» τους και ήδη έχουν αρχίσει να κυνηγάνε συνεργατικά κοπάδια ψαριών.

Lena__Nicole_Release_MOm1

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This