«Αγγελία» για διοικητές των hot spot με δέλεαρ μισθό 2.000 ευρώ

Must Read

Σε αναζήτηση διοικητών για τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών σε Λέσβο, Σάμο, Κω, Λέρο και Φυλάκιο Εβρου βρίσκεται το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη, θα προσληφθούν πέντε άτομα με θητεία ενός έτους, που μπορεί να πάρει παράταση ακόμη δύο χρόνια και να παραταθεί εκ νέου ή να ανανεωθεί ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με ικανότητα και εμπειρία στη διοίκηση ή και εξειδίκευση στο πεδίο των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Για την επιλογή των διοικητών θα συνεκτιμηθούν, μεταξύ άλλων, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι συναφείς ή όχι με το αντικείμενο της υπηρεσίας, συγγραφικό έργο ή εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες που σχετίζονται με το αντικείμενο της υπηρεσίας.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το τρίτο πλοίο-γεωτρύπανο, που αγόρασε η Τουρκία (video)

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποδοχές των διοικητών, αυτές θα ανέρχονται περίπου στα 2.000 ευρώ, καθώς, εκτός από τον βασικό μισθό των 1.505 ευρώ, θα λαμβάνουν επιπλέον επίδομα θέσης ευθύνης 450 ευρώ, που αντιστοιχεί στο επίδομα που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι διευθύνσεων και οι προϊστάμενοι των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών.

Στις αποδοχές αυτές θα προστίθενται επιπλέον επίδομα απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών της τάξης των 100 ευρώ και μηνιαία οικογενειακή παροχή για ανήλικα τέκνα, εάν υπάρχουν (70 ευρώ για ένα παιδί, 120 ευρώ για δύο παιδιά, 170 ευρώ για τρία παιδιά).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και να την υποβάλουν στην έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, ο Νότης Μηταράκης επισήμανε ότι τα επεισόδια στη Λέσβο δείχνουν την αναγκαιότητα των ελεγχόμενων κέντρων και ανέφερε ότι, βάσει του νέου νόμου, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά μπορούν να κρατούνται στις κλειστές δομές που θα δημιουργηθούν. Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε ότι σύντομα τα σύνορα της χώρας θα είναι απόρθητα. «Οι πρώτοι 2.500 συνοροφύλακες της Frontex θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τα Ιωάννινα. Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα είναι θωρακισμένη τους κρίσιμους για το Μεταναστευτικό μήνες της άνοιξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This