Τα βασανιστήρια που υπέστη αποκάλυψε ο πατέρας της Βαλεντίν (video)

Must Read

Εξ ιδίων τα αλλότρια έκρινε ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα βασανιστήρια που είχε υποστεί στην πατρίδα του, το Κονγκό, ήταν η αιτία να ψευδομαρτυρήσει για την απουσία της κόρης του. Φοβόταν, είπε, τη φυλακή στην δική μας πατρίδα…

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο νεαρός πατέρας ζήτησε εκ νέου συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Όσον αφορά τους λόγους που δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, ενώ ο ίδιος ήταν αυτός που την είχε «φυγαδεύσει» στη Γαλλία, εξήγησε τα εξής:

«Δεν ήθελα να φύγω εκτός Ελλάδος, όταν η κόρη μου είχε φύγει. Όσοι με ήξεραν εδώ με ρωτούσαν για την κόρη μου και δεν ήξερα τι να πω. Είχε βγει παράνομα από τη χώρα η κόρη μου. Ήξερα ότι θα με βασάνιζαν αν έλεγα την αλήθεια, γι’ αυτό μηχανεύτηκα αυτό. Ζητώ συγγνώμη».

Ειδική αναφορά έκανε και στη μητέρα της 7χρονης, την οποία έως τον Φεβρουάριο του 2019 θεωρούσε νεκρή.

«Με τη μαμά της δεν ήμασταν ποτέ παντρεμένοι, ήταν μια φίλη μου. Ζούσε στο σπίτι της και εγώ στο δικό μου. Όταν φύγαμε από το Κονγκό, η κόρη μου ήταν δυο χρονών. Μεγάλωνα μόνος μου τη Βαλεντίν. Η μαμά μάς είχε αφήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως αγαπώ τη κόρη μου. Τότε ήξερα πως η μαμά της έχει πεθάνει. Δεν μπορούσα να φύγω από το Κονγκό και να αφήσω πίσω τη κόρη μου».

Σχετικά με τους λόγους που έφυγε από το Κονγκό είπε:

«Ο λόγος που έφυγα από τη χώρα μου είναι πως ήμουν φυλακισμένος. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά φίλοι μου είχαν διαδηλώσει με πολιτικούς σκοπούς. Τους είχα ζητήσει να πάρω μερικές φωτογραφίες από τη διαδήλωση. Όταν λοιπόν φτάσαμε στο μέρος που ήταν η διαδήλωση, άρχισαν εκείνοι να διαδηλώνουν και εγώ τραβούσα φωτογραφίες. Ήρθε η αστυνομία και άρχισε να συλλαμβάνει και να πετάει δακρυγόνα. Εγώ συνέχισα να φιλμογραφώ».

Αποκάλυψε δε, ότι έχει υποστεί πολλαπλά βασανιστήρια από τη στιγμή της σύλληψής του και ώσπου να φύγει από κει.

«Την πρώτη μέρα που με συνέλαβαν με πήγαν σε ένα μέρος όπου πέρασε μια νύχτα και τη δεύτερη μέρα μας πήγαν από εκεί κάπου αλλού, σε άλλο μέρες. Εκεί πέρασε επτά μέρες βασανιστηρίων. Την πρώτη μέρα, ήμουν κρεμασμένος ανάποδα. Μου έδιναν κλωτσιές. Με χτυπούσαν. Δεκάξι μέρες συνολικά κράτησε αυτό. Έτσι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This