Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Οι πρώτες δηλώσεις της μικρής Βαλεντίν και η συγγνώμη του πατέρα της

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το πρώτο της μήνυμα μετά την υπόθεση εξαφάνισής της έστειλε η μικρή Βαλεντίν από τη Γαλλία όπου βρίσκεται με τη μητέρα της.

Η 7χρονη εντοπίστηκε στη Γαλλία όπου όπως τόνισε η ίδια «Είμαι η Βαλεντίνα. Είμαι καλά. Είμαι με τη μαμά μου, είμαι πολύ καλά. Είμαι καλά με τη μαμά μου, θέλω να είμαι εδώ», ενώ σε κάποια στιγμή ρώτησε πως είναι ο μπαμπάς της.

Η συγγνώμη του πατέρα

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν απολογήθηκε στον ανακριτή και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος αργά χτες το απόγευμα, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σε δηλώσεις που έκανε συνοδεία του δικηγόρου στο protothema.gr του υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Όλα τα έκανα γιατί η κόρη μου δεν είχε διαβατήριο για να ταξιδέψει στο Παρίσι, για να μπορέσει να ζήσει με τη μητέρα της μια καλύτερη ζωή. Αναγνωρίζω το σφάλμα μου που έβαλε σε ταλαιπωρία την ελληνική κοινωνία και ζητώ συγγνώμη. Δεν είμαι εγκληματίας. Το μόνο έγκλημα που πιστεύω ότι έκανα ήταν να πάρω μια απόφαση και να κάνω μια πράξη που θα βοηθούσε τη Βαλεντίν να ζει καλύτερα.

Αγαπώ την κόρη μου πάρα πολύ. Έχω περάσει πάρα πολλά, φυλακίστηκα, βασανίστηκα στο Χονγκ Κονγκ και φύγαμε μαζί με τη Βαλεντίν πριν δύο χρόνια και μέσω της Τουρκίας φτάσαμε στην Ελλάδα, στη Λέσβο. Ένα χρόνο και περισσότερο μέναμε με την Βαλεντίν στην Αθήνα, όπου το παιδί μου πήγαινε στο σχολείο.

Μου στοιχίζει πολύ η απουσία της και ελπίζω γρήγορα ο δικηγόρος μου, ο κ.Νουλέζας που με βοήθησε να είμαι σήμερα ελεύθερος, να με βοηθήσει να έχω τη δυνατότητα να ταξιδέψω, να την ξαναδώ και να τη σφίξω στην αγκαλιά μου. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για όσους με βοήθησαν και έδειξαν ανθρωπιά. Αγαπώ την Ελλάδα και θέλω να ζήσω σε αυτή τη χώρα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να οργανώσω διαφυγή. Είχα εκδώσει εισιτήριο μόνο για να επισκεφτώ για λίγες μέρες την κόρη μου και τίποτα περισσότερο. Δεν είμαι εγκληματίας. Ζητώ συγγνώμη από όλους».

Δείτε επίσης: Ομαδική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζουν οι αγανακτισμένοι «μετρόπληκτοι» της Θεσσαλονίκης!

Ο δικηγόρος του, Βασίλης Νούλεζας, μιλώντας στο ίδιο Μέσο σημείωσε:

«Κατόπιν μιας μαραθώνιας και εξαντλητικής απολογίας του εντολέα μου και πατέρα της μικρής Βαλεντίν που βρέθηκε υγιής στη Γαλλία, ο 12ος ανακριτής Αθηνών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ κατοικίας του.

Ο εντολέας μου κατέθεσε την αλήθεια, δηλαδή για ποιο λόγο αποφάσισε να καταγγείλει δήθεν εξαφάνιση της ανήλικης κόρης του ενώ στην πραγματικότητα είχε ταξιδέψει με φίλη του, κατόπιν συνεννόησης και με διαβατήριο της δικής της κόρης και συνομήλικης με σχεδόν όμοια εξωτερικά χαρακτηριστικά, στο Παρίσι στις 21/12/2019 προκειμένου να την παραλάβει στη Λιόν η βιολογική της μητέρα, με την οποία συναντήθηκε μετά από την πάροδο τεσσάρων χρόνων τον Μάρτιο του 2019 και έκτοτε επικοινωνούσαν.

Συμφώνησε μαζί της προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ανατροφής και μόρφωσης της Βαλεντίν που υπεραγαπά, να μεταβεί και να διαμένει μόνιμα με τη μητέρα της. Αναγνώρισε ότι πρόκειται για σφάλμα του και αναγκάστηκε να κάνει ψευδή καταγγελία και καταμήνυση προκειμένου να συγκαλύψει το ταξίδι της κόρης του η οποία δεν διέθετε διαβατήριο, φοβούμενος τις ποινικές συνέπειες που θα είχε η πράξη του αυτή.

Είναι πραγματικά μετανιωμένος και το μοναδικό «έγκλημα» που διέπραξε ήταν να εξασφαλίσει καλύτερο μέλλον στην κόρη του , την οποία σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αποχωριστεί και καθώς επαναλαμβάνει καθημερινά υποφέρει από την απουσία της. Ζητά ταπεινά συγγνώμη και η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει ποινικά τη συμπεριφορά του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης