Ομαδική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζουν οι αγανακτισμένοι «μετρόπληκτοι» της Θεσσαλονίκης!

Must Read

Ομαδική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζουν οι «μετρόπληκτοι» της Θεσσαλονίκης, οι επιχειρηματίες, δηλαδή, που διατηρούν εμπορικά καταστήματα στον άξονα της οδού Εγνατίας, γύρω από τα εργοτάξια του μετρό της πόλης, το οποίο κινδυνεύει να (ξανα)γίνει… ανέκδοτο!

Οι αγανακτισμένοι καταστηματάρχες διεκδικούν αποζημιώσεις για την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεών τους, που αγγίζει υψηλά ποσοστά, φτάνοντας έως το 80%!

Ενδιαφέρθηκαν ήδη τριάντα καταστηματάρχες, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα στις οδούς Αγίας Σοφίας, Βενιζέλου και στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εναγόντων.

Κατά τη διάρκεια παρελθόντων ετών, μεμονωμένοι καταστηματάρχες που ξεπέρασαν τα όριά τους είχαν καταθέσει αγωγές κατά της Αττικό Μετρό, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αποτέλεσμα, διότι το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το επιχείρημα περί αδικοπραξίας κατά πολιτών, λόγω του ότι το μετρό αποτελεί έργο κοινής ωφέλειας.

Τζίρος και αξία ακινήτων σε πτώση

Αυτή τη φορά, λοιπόν, οι επιχειρηματίες δεν θα στραφούν κατά της Αττικό Μετρό, αλλά ενάντια στο Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των έργων. Στην αγωγή θα περιληφθούν στοιχεία για την πτώση του τζίρου που είχε κάθε επιχείρηση από το 2007 μέχρι σήμερα, την πτώση της αξίας των ακινήτων και το ποσό που διεκδικεί καθένας.

Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικό! Οργή λαού στη συγκέντρωση των νησιωτών στην Αθήνα – «Όχι άλλες φυλακές ψυχών»

Οι «μετρόπληκτοι» κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή και «κενές υποσχέσεις», όσον αφορά τη χρονική διάρκεια του έργου του μετρό. Για τα αρχαία της Βενιζέλου, εξάλλου, εμφανίζονται διχασμένοι.

Ορισμένοι εξ αυτών θεωρούν ότι η παραμονή των αρχαιοτήτων θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου, λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος που θα αποκτήσει η περιοχή. Άλλοι τάσσονται υπέρ της απόσπασης, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα ολοκληρωθεί ταχύτερα το έργο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This