Μεταναστευτικό! Οργή λαού στη συγκέντρωση των νησιωτών στην Αθήνα – «Όχι άλλες φυλακές ψυχών»

Must Read

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Βόρειου Αιγαίου έξω από του υπουργείο Εσωτερικών και κινήθηκε προς τη Βουλή.

Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι εναντιώνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό και στην επίταξη εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός πως η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της επιλογές έχει εγκλωβίσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισσότερους από 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες, επισημαίνοντας πως δεν θα δεχθούν καμία νέα δομή, διεκδικώντας ταυτόχρονα και το κλείσιμο των υπαρχουσών.

Οι κάτοικοι βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Όχι άλλες φυλακές ψυχών», «Καμιά δομή στα νησιά μας», «Άμεσος απεγκλωβισμός», «Η μόρια δεν μπορεί να ζει με απειλή», «όχι άλλη Μόρια», «Μόρια SOS»

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση προχωρεί στην επίταξη ακινήτων και εκτάσεων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.

Έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό από τη συγκέντρωση

Μαζί με τους κατοίκους βρέθηκαν και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Ν. Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ και Γιάννης Μπουρνούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και οι αντιπεριφερειάρχες Άρης Χατζηκομνηνός, Παναγιώτης Κουφέλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Χριστόφας και Σταύρος Τάσσος, καθώς και η δημοτική σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα, πλήθος πρώην αυτοδιοικητικών όπως ο Στρατής Κόρακας και η Αγλαΐα Κυρίτση και πλήθος συντοπιτών Βορειοαιγαιοπελαγιτών της Αθήνας.

Τέλος, το «παρών» έδωσαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ιωάννης Λαγός, οι οποίοι όμως εκδιώχθηκαν από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα εναντίον τους.

Τεράστια συγκέντρωση στο Μανταμάδο και τη Χίο

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο πολυκέντρο Μανταμάδου. Παρά την έντονη βροχή εκατοντάδες πολίτες μαζεύτηκαν για να εναντιωθούν στην επίταξη 261 στρεμμάτων στη θέση Καράβα-Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων.

Δείτε επίσης: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» σημείωσε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στα όρια του οποίου βρίσκεται η επιταγμένη έκταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κάτοικοι της Χίου, όπου εκατοντάδες κτηνοτρόφοι διαδήλωσαν και έκλεισαν το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου-Βολισού, διαμαρτυρόμενοι για την επίταξη έκτασης γης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This