Τετάρτη 16/6/2021

Τζακούζι και πάρτι στο Μαϊάμι; Όχι… αλλά στις φυλακές Κορυδαλλού!

Όταν ακούτε για τζακούζι και πάρτι τι σας έρχεται στο μυαλό; Σίγουρα όχι οι φυλακές Κορυδαλλού… Εντούτοις, όταν μίλησε γι’ αυτά η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, σε εκπομπή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, αναφερόταν ακριβώς εκεί!

Η κυρία Νικολάου, η οποία είναι γενική συντονίστρια για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του Ασπρόπυργου, μιλώντας για τα νέα καταστήματα κράτησης, είπε ότι παλαιότερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν βρει στον Κορυδαλλό ακόμα και τζακούζι μέσα σε κελί ποινικού, το οποίο, όμως, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, ξηλώθηκε!

Επίσης, όπως άφησε να εννοηθεί οι κρατούμενοι καλοπερνούσαν, αφού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ισχυρίστηκε- τα κελιά των φυλακών δεν έκλειναν ποτέ το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να πηγαίνουν από το ένα στο άλλο, να παίζουν χαρτιά, ακόμα και να κάνουν πάρτι!

«Τώρα», είπε, «τα κελιά το βράδυ κλειδώνουν κανονικά. Τότε οι δεσμοφύλακες φοβούνταν, γιατί τον έλεγχο τον είχαν οι κρατούμενοι» είπε.

Όσον αφορά τις νέες φυλακές, αναμένεται να γίνουν στον Ασπρόπυργο, εκτός αστικού ιστού, σε χώρο 168 στρεμμάτων και με χωρητικότητα 1.800 θέσεων κρατουμένων, έως το 2022.

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στις φυλακές η κυρία Νικολάου τόνισε ότι σε ένα με δύο μήνες θα έχει λυθεί το θέμα, ενώ ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για το τι θα γίνει στη θέση των ήδη υπαρχουσών φυλακών στον Κορυδαλλό.

Δείτε επίσης: Πρώην αρχηγός ΓΕΝ: «Αν η Ελλάδα είχε αντιδράσει αλλιώς στα Ίμια, οι Τούρκοι θα έκαναν 100 χρόνια να ξαναβγούν στο Αιγαίο»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ