Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Πρώην αρχηγός ΓΕΝ: «Αν η Ελλάδα είχε αντιδράσει αλλιώς στα Ίμια, οι Τούρκοι θα έκαναν 100 χρόνια να ξαναβγούν στο Αιγαίο»

«Υπάρχει ανανδρία και φοβία στο πολιτικό μας σύστημα και γι’ αυτό θα πρέπει να εκπαιδευτεί»! Αυτό υποστήριξε αναφερόμενος στην υπόθεση των Ιμίων, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο οποίος μίλησε για πρώτη φόρα σε ραδιόφωνο, στην εκπομπή του Γιάννη Κεχαγιόγλου «Ξυπνήστε», στο Κανάλι Ένα 90,4.
Σύμφωνα με τον ναύαρχο, εάν η Ελλάδα «είχε κάνει την κίνηση» στα Ίμια «οι Τούρκοι θα έκαναν 100 χρόνια να ξαναβγούν στο Αιγαίο»!

Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις της Άγκυρας, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν «έχει ανοίξει πολλά μέτωπα» και ό,τι κάνει δεν είναι μόνο «για εσωτερική κατανάλωση», αλλά προσβλέπει και στην αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης. «Το θέμα όμως είναι αν θα του βγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος.

Δείτε επίσης: Ο ΟΗΕ νομιμοποιεί το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και η Ελλάδα… τρέχει

Αναφορικά με το θέμα της Λιβύης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ επεσήμανε ότι η Τουρκία ουσιαστικά ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και τώρα το θέμα είναι πώς θα διαχειριστούμε εμείς την κατάσταση.

Ο κ. Χρηστίδης αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε «δικούς του ανθρώπους» για τη χάραξη γραμμών βάσης, τη στιγμή που η υδρογραφική υπηρεσία του ΓΕΝ τις διαθέτει από το 1990…

Δείτε επίσης: Ανακοίνωσε «πάγωμα» των επιτάξεων ο Μηταράκης – Δίνει μια βδομάδα προθεσμία στους δήμους να υποδείξουν άλλους χώρους (video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ