Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωσε «πάγωμα» των επιτάξεων ο Μηταράκης – Δίνει μια βδομάδα προθεσμία στους δήμους να υποδείξουν άλλους χώρους (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στο «ψυγείο» μπαίνουν οι επιτάξεις ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, όπως ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης, σε εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ λίγο αργότερα έκανε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αναφέροντας πως «το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει μια βδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ερωτηθείς για το μείζονος σημασίας ζήτημα, ξεκαθάρισε πως αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών μέχρι την Παρασκευή.

Συνεπώς, οι επιτάξεις δε θα ξεκινήσουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ενόψει των εξελίξεων.

«Η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναγκαστική ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Οι διαδικασίες για να γίνουν συμβάσεις με κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες των υπό επίταξη εκτάσεων θα έπαιρναν χρόνο, ενώ τώρα θα εισπράττουν τα ενοίκια μέσω της διαδικασίας της αναγκαστικής ενοικίασης», σημείωσε ο Μηταράκης ενώ πρόσθεσε πως δεσμεύεται για το κλείσιμο των σημερινών δομών και τον τερματισμό της τακτικής που θέλει δύο δομές σε κάθε νησί.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ένα από τα θέματα που έθεσε στους Ευρωπαίους ομολόγους αφορά τη δημιουργία διαδρόμων επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Να σημειωθεί πως ο Νότης Μηταράκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση την Πέμπτη με τον Γερμανό ΥΠ.ΕΣ, Χορστ Ζεεχόφερ, για ενδεχόμενη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μηταράκης πρότεινε τη διεξαγωγή συζήτησης με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Πάντως, το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφών αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες ενώ θα προωθηθούν προσλήψεις 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου για την επιτάχυνση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου.

Δείτε επίσης: «Γαλάζια» σεμινάρια σε βουλευτές για ενίσχυση της επιχειρηματολογίας τους όταν… εμφανίζονται

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ