Κυριακή 20/6/2021

Άγνωστοι βανδάλισαν ξανά την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στα Τρίκαλα

Στόχος ιερόσυλων έγινε για μια ακόμη φορά ο ιστορικός ναός του Αγίου Στεφάνου στα Τρίκαλα. Άγνωστοι, πιθανότατα νεαροί που αρέσκονται να μουτζουρώνουν τοίχους, έγραψαν συνθήματα και πάλι στην πλαϊνή πρόσοψη του ναού. Τον νέο βανδαλισμό ανέδειξε η ιστοσελίδα trikalavoice.gr που φιλοξένησε φωτογραφία του πολίτη Χρήστου Καλλιάρα. Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο φαίνεται ότι ολόκληρη η νότια πλευρά του Ναού, που βλέπει προς τον Λιθαίο ποταμό καλύφθηκε με μπογιές και συνθήματα.

Δείτε επίσης: Τζακούζι και πάρτι στο Μαϊάμι; Όχι… αλλά στις φυλακές Κορυδαλλού!

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ναού η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη. Είναι η πολλοστή φορά που οι δράστες δεν δείχνουν σεβασμό σε έναν από τους ιστορικότερους ναούς της χώρας. Σε αυτόν τον πετρόκτιστο ναό του Αγίου Στεφάνου βαπτίστηκε, ένας από τους πιο λαοφιλείς Αγίους της σύγχρονης εποχής ο Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης, που καταγόταν από τα Τρίκαλα.

Οι βανδαλισμοί εκκλησιών με γκράφιτι, μπογιές και συνθήματα είναι μια ιδιαίτερα ειδεχθής πράξη. Δείχνει ότι δεν υπάρχει κουλτούρα σεβασμού του δημόσιου χώρου κυρίως από μια συγκεκριμένη ομάδα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ένα καθεστώς ιδιότυπης ατιμωρησίας καθώς το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τιμωρία πράξεων όπως οι βανδαλισμοί με μπογιές και γκράφιτι δεν είναι ούτε επαρκές, ούτε και αυστηρό προκειμένου να λειτουργεί κατασταλτικά και αποτρεπτικά.

Έτσι, στην πράξη παραμένουν ατιμώρητες και ας είναι εκτός από ιερόσυλες και ιδιαίτερα καταστροφικές για κτίρια που αποτελούν κομμάτι της πνευματικής και πολιτιστικής παράδοσης της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ