Κυριακή 20/6/2021

«Μαστίγιο και καρότο» από τον δήμαρχο της Ζακύνθου για την επένδυση του εμίρη του Κατάρ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης πιέζει τους τοπικούς φορείς της Ζακύνθου, όπως διαπιστώθηκε και από πρόσφατα ραντεβού, ώστε να συναινέσουν στην αμφιλεγόμενη επένδυση που συνδέεται με μέλος της οικογένειας του εμίρη του Κατάρ, αλλά ο δήμαρχος του νησιού Νικήτας Αρετάκης εφαρμόζει τακτική μαστιγίου και καρότου απέναντι στους επενδυτές.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες ύστερα από ραντεβού που είχε στην Αθήνα με εκπροσώπους της εταιρείας (Al Rayyan Greece) που αγόρασε από τον κ. Γ. Χάρο, με συμβόλαιο που υπεγράφη την Μεγάλη Πέμπτη του 2014, έκταση 14.500 στρεμμάτων στην Ζάκυνθο. Από τότε έχει ξεσπάσει δικαστική διαμάχη, από τοπικούς φορείς (όπως ο δήμος και η Μητρόπολη Ζακύνθου) καθώς και από ιδιώτες, η οποία συνεχίζεται.

Ο κ. Αρετάκης υποστήριξε, όπως μετέδωσε ο τοπικός Τύπος, πως οι εκπρόσωποι της εταιρείας του παρουσίασαν «μία πρόχειρη αρχιτεκτονική διάταξη της επένδυσης» και πως η πρώτη εντύπωση που αποκόμισε κατά το ραντεβού ήταν πως «η εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει το έργο»!

Δείτε επίσης: Ήθελαν να μετατρέψουν σε δομή για μετανάστες υπόγειο διοικητήριο στρατού στη Λέσβο

Όπως είπε, ενημερώθηκε πως το πλάνο της επένδυσης θα είναι έτοιμο σε 14 μήνες, αλλά «δεν με έπεισαν για την αξιοπιστία τους». Κατά τον δήμαρχο Ζακύνθου, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το νησί «δεν είναι η επένδυση» αλλά το να αποκτήσουν την έκταση των 14.500 στρεμμάτων οι επενδυτές «και να μείνει στην ιδιοκτησία τους, χωρίς να ξέρουν πως θα την αξιοποιήσουν»!

Αν δεν γίνει δεχτεί θα αποχωρήσουν

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Αρετάκης δήλωσε έτοιμος να δεχθεί τη μεταβίβαση τμήματος της έκτασης που διεκδικεί ο δήμος στην περίπτωση που πειστεί για τη σοβαρότητα του επενδυτικού σχεδίου. «Μου μετέφεραν πως αν η επένδυση δεν γίνει δεκτή από την τοπική κοινωνία, τότε θα αποχωρήσουν, και τους είπα ότι μας ενδιαφέρει η επένδυση» δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου.

Πρόσθεσε πως στην περίπτωση που «πειστούμε ότι η εταιρεία θα κάνει αυτά που λέει, ότι δηλαδή θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της περιοχής, ότι θα κάνει μία τουριστική επένδυση, ότι δεν θα επηρεάζεται το Ναυάγιο και η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στην παραλία, δεν θα πρέπει να αρνηθούμε το σχέδιό της, αντιθέτως θα είμαστε αρωγοί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θιγούν περιούσιες ιδιωτών, του δήμου και εκκλησίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ