Τετάρτη 16/6/2021

Ήθελαν να μετατρέψουν σε δομή για μετανάστες υπόγειο διοικητήριο στρατού στη Λέσβο

Η αδυναμία να χειριστεί τα «απόνερα» του Μεταναστευτικού, οδηγεί την κυβέρνηση σε συνεχόμενα λάθη και πανικόβλητες κινήσεις.

Την ώρα που οι απειλές από τους Τούρκους είναι πλέον καθημερινές, οι διοικούντες τον τόπο αποφάσισαν να μετατρέψουν τον χώρο που προορίζεται για υπόγειο διοικητήριο Στρατού σε περίπτωση πολέμου, σε κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες!

Η αποκάλυψη αυτή έγινε, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Μανταμάδου, όπου, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να αποσταλούν αποσπάσματα των πρακτικών στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, στον αρχηγό του ΓΕΣ και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ.

υπογειο διοικητηριο στρατου λεσβος

«Έχουμε προσκομίσει φωτογραφικό υλικό από το ίντερνετ και από αυτοψία που κάναμε οι ίδιοι στο σημείο, καθώς επίσης και από τα χρόνια που ζούμε στον τόπο αυτό. Συγκρίνοντας τις συντεταγμένες που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 405/11-02-2020, τεύχος Β, φαίνεται καθαρά ότι, η έκταση που επιτάσσει η κυβέρνηση να γίνει το κλειστό κέντρο προσφύγων – μεταναστών, είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού, εν καιρώ πολέμου», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κείμενό τους τα μέλη του συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι, στο σχετικό υλικό, φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές.

Βέβαια, ο Μηταράκης ανακοίνωσε πάγωμα των επιτάξεων για να προτείνουν οι δήμοι νέες περιοχές και μπορεί να μη γίνει δομή στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κέντρα επιλέχτηκαν -δεν θα πούμε στο… πόδι- χωρίς να μελετηθούν όλες οι παράμετροι.

Διαβάστε επίσης: Ομαδική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζουν οι αγανακτισμένοι «μετρόπληκτοι» της Θεσσαλονίκης!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ