Παρασκευή 18/6/2021

Είμαστε για κλάματα! Η Ελλάδα δεν έστειλε εκπρόσωπο στην Παγκόσμια διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Ελλάδα απέχει από την Παγκόσμια Διυπουργική Συνδιάσκεψη για την οδική ασφάλεια, που ξεκινά επίσημα αύριο Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 140 χώρες που θα επιχειρήσουν να θέσουν τους στόχους της επόμενης δεκαετίας για τον δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους. Ήδη από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν παράλληλες εκδηλώσεις με συμμετοχή 1700 εκπροσώπων φορέων απ όλο τον κόσμο με διακεκριμένους ομιλητές.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας μας, με το οποίο είμαστε σε επικοινωνία από το περασμένο Νοέμβριο, ότι θα παραστεί ο υπουργός κος Καραμανλής ή ο υφυπουργός κος Κεφαλογιάννης, τελικά όπως ενημερωθήκαμε προ εβδομάδος η χώρα μας δεν θα εκπροσωπηθεί ούτε σε υπουργικό, ούτε σε υπηρεσιακό επίπεδο…

Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που αρνείται συστηματικά να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία παγκόσμιου συντονισμού και ανταλλαγής εμπειριών και προτάσεων που ξεκίνησε το 2011 στη Μόσχα, συνεχίστηκε το 2015 στη Μπραζίλια και φιλοξενείται τώρα από τη Σουηδία, τη χώρα που απέδειξε πρώτη ο δραστικός περιορισμός των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους είναι στόχος απόλυτα εφικτός.

Η συστηματική αυτή αποχή είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος του ελληνικού κράτους για την οδική ασφάλεια. Ο τεράστιος αριθμός νεκρών και σοβαρά τραυματισμένων στους ελληνικούς δρόμους επί δεκαετίες δεν αποτελεί παράγοντα ικανό να κινητοποιήσει τους εκ θέσεως αρμόδιους να συμμετάσχουν σε μια τόσο σημαντική διαδικασία ούτε να στείλουν ένα κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων.

Είναι προσβλητικό για τα θύματα και προκλητικό για όλους τους πολίτες της, μια χώρα που για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου στέλνει κάθε τόσο κορυφαίο υπουργό στην Ελβετία να συναντηθεί με τις ποδοσφαιρικές αρχές, να μη στέλνει έναν εκπρόσωπο της στην Παγκόσμια Διυπουργική Διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Συγκλονισμένος ο ιατροδικαστής: «Πρώτη φορά είδα τέτοια κακοποίηση στο 11μηνο βρέφος!»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ