Είμαστε για κλάματα! Η Ελλάδα δεν έστειλε εκπρόσωπο στην Παγκόσμια διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια

Must Read

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Ελλάδα απέχει από την Παγκόσμια Διυπουργική Συνδιάσκεψη για την οδική ασφάλεια, που ξεκινά επίσημα αύριο Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 140 χώρες που θα επιχειρήσουν να θέσουν τους στόχους της επόμενης δεκαετίας για τον δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους. Ήδη από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν παράλληλες εκδηλώσεις με συμμετοχή 1700 εκπροσώπων φορέων απ όλο τον κόσμο με διακεκριμένους ομιλητές.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας μας, με το οποίο είμαστε σε επικοινωνία από το περασμένο Νοέμβριο, ότι θα παραστεί ο υπουργός κος Καραμανλής ή ο υφυπουργός κος Κεφαλογιάννης, τελικά όπως ενημερωθήκαμε προ εβδομάδος η χώρα μας δεν θα εκπροσωπηθεί ούτε σε υπουργικό, ούτε σε υπηρεσιακό επίπεδο…

Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που αρνείται συστηματικά να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία παγκόσμιου συντονισμού και ανταλλαγής εμπειριών και προτάσεων που ξεκίνησε το 2011 στη Μόσχα, συνεχίστηκε το 2015 στη Μπραζίλια και φιλοξενείται τώρα από τη Σουηδία, τη χώρα που απέδειξε πρώτη ο δραστικός περιορισμός των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους είναι στόχος απόλυτα εφικτός.

Η συστηματική αυτή αποχή είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος του ελληνικού κράτους για την οδική ασφάλεια. Ο τεράστιος αριθμός νεκρών και σοβαρά τραυματισμένων στους ελληνικούς δρόμους επί δεκαετίες δεν αποτελεί παράγοντα ικανό να κινητοποιήσει τους εκ θέσεως αρμόδιους να συμμετάσχουν σε μια τόσο σημαντική διαδικασία ούτε να στείλουν ένα κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων.

Είναι προσβλητικό για τα θύματα και προκλητικό για όλους τους πολίτες της, μια χώρα που για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου στέλνει κάθε τόσο κορυφαίο υπουργό στην Ελβετία να συναντηθεί με τις ποδοσφαιρικές αρχές, να μη στέλνει έναν εκπρόσωπο της στην Παγκόσμια Διυπουργική Διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Συγκλονισμένος ο ιατροδικαστής: «Πρώτη φορά είδα τέτοια κακοποίηση στο 11μηνο βρέφος!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This