Μάχη με τις πύρινες φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στην Εύβοια-Νέα μέτωπα (video)

Νέα φωτιά ξέσπασε στο χωριό Θαρούνια

Must Read

Ξέσπασε νέα φωτιά λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα στην περιοχή Τραχήλι του δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια. Στην περιοχή επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην Εύβοια και πλέον ενισχύονται περαιτέρω.

Αναζωπυρώσεις έχουμε την τελευταία ώρα και στο χωριό Θαρούνια όπου και χθες δοκιμαζόταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα.

Τρεις φωτιές με οκτώ μέτωπα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Αγίου Γεωργίου, οι οποίες εξελίχθηκαν ταυτόχρονα. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Ξεκινήσαμε χθες με μία εστία και υπάρχουν άλλες δύο εστίες. Η μία είναι έξω από το χωριό Γαβαλά και η άλλη έξω από το χωριό Πυργί, δηλαδή σχηματίζουν ένα τρίγωνο», είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ταυτόχρονα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς: Λοφίσκος, Δάφνη, Νεοχώρι και Γαβαλά η οποία πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Πέντε πολίτες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι και ανάπηροι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου.

Μετά την εκκένωση των χωριών άνοιξε το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής για να φιλοξενήσει τους κατοίκους, ενώ παράλληλα εξασφαλίστηκαν χώροι για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This