«Γδύνουν» λογαριασμούς μέσω εφαρμογής από το ΑΤΜ

Must Read

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το νέο κόλπο με το οποίο εξαπατούν επιχειρηματίες και πολίτες μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής από το ΑΤΜ, με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να καταφέρουν να μπουν στον λογαριασμό των θυμάτων και να τον αδειάσουν κυριολεκτικά.

Οι επιτήδειοι αυτοί έχουν στόχο επιχειρηματίες τους οποίους πλησιάζουν και, με πρόσχημα ότι παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες, ζητούν από εκείνους να πληρώσουν μέσω μιας συγκεκριμένης εφαρμογής από ΑΤΜ.

Το τελευταίο κρούσμα παρόμοιας απάτης υπήρξε στην Αλεξανδρούπολη. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής με θύμα έναν 51χρονο επιχειρηματία. Οι απατεώνες επικοινώνησαν με τον 51χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης και ισχυρίστηκαν πως εκπροσωπούν μια ομάδα που θέλει να δειπνήσει στην επιχείρηση που διατηρούσε.

Αφού τον έπεισαν να τους καταβάλει κάποια χρήματα που συμφώνησαν για το δείπνο μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής, ο απατεώνας τούς καθοδήγησε τηλεφωνικά, καταφέρνοντας να αρπάξει από τον τραπεζικό λογαριασμό τους 600 ευρώ! Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του απατεώνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θύμα παρόμοιας απάτης με αγγελία «μαϊμού» έπεσε και ένας 50χρονος από τον Βόλο, ο οποίος παρήγγειλε ασύρματα ακουστικά αντί 200 ευρώ, που τα κατέθεσε, αλλά δεν έλαβε ποτέ το εμπόρευμα.

Δείτε επίσης: Θρασύτατοι ληστές πήραν εννέα εικόνες από ξωκλήσι στη Λάρισα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This