«Πεδία μάχης» Λέσβος και Χίος – Κάτοικοι εναντίον ΜΑΤ με μολότοφ! Έχουν στήσει οδοφράγματα και περιμένουν (video)

Must Read

Σε πραγματικά πεδία μάχης μετατράπηκαν Λέσβος και Χίος με τους κατοίκους να συγκρούονται με τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν στα λιμάνια των δύο νησιών κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τη δημιουργία των νέων κλειστών δομών για το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, από τις 02:00 ως και τις 04:00 συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Μυτιλήνης συγκρούστηκαν με δέκα διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί με το πλοίο «Πήγασος», οι οποίες και έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι τελευταίες στάλθηκαν στο νησί προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη κατασκευή της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Αφού αποβιβάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με αυτοκίνητα και μηχανήματα της αστυνομίας και του στρατού και την απελευθέρωση των εισόδων του λιμανιού από οχήματα, ξεκίνησε μεγάλη πομπή με κατεύθυνση την επιταγμένη έκταση, τη θέση Καβακλή – Καράβα.

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1.500 κάτοικοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα.

Συγκρούσεις και στη Χίο

Παρόμοιο πολεμικό σκηνικό εκτυλίχθηκε και στη Χίο όταν τα χαράματα αποβιβάζονταν από το πλοίο «Blue Star Naxos» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο λιμάνι Μεστών του νησιού.

Αυτές θα αναλάμβαναν την εξασφάλιση της ανεμπόδιστης κατασκευής της νέας δομής στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροντάδου-Βολισού.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.

Όπως αναφέρουν τοπικά ρεπορτάζ, τα ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το πλήθος, προκαλώντας αναστάτωση, με τα επεισόδια να λαμβάνουν τέλος, λίγη ώρα μετά.

Μάλιστα, από τι ρίψη χημικών, τόσο ο δήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Κάρμαντζης όσο και ένας ιερέας διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων σε Μυτιλήνη και Χίο, αναφέρει τα εξής:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και των Μεστών Χίου μηχανήματα έργων, για την έναρξη εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης.

Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This