Παρασκευή 18/6/2021

Υπουργείο Υγείας: Κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται άνευ συνταγής γιατρού!

Κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, ορίζει νέα διάταξη του υπουργείου Υγείας!

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), τη χορήγηση, δηλαδή, φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή. Αυτό συνέβη κατόπιν παρέμβασης του Γ. Πατούλη, προέδρου του ΙΣΑ και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο οποίος τοποθετήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

Ο Υπουργός Υγείας, μετά την τοποθέτηση του Προέδρου του ΙΣΑ, δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει διάταξη στο νομοσχέδιο, η οποία θα διασφαλίζει ότι κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Τα τελευταία χρόνια, ο ΙΣΑ είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις στις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και είχε ενημερώσει σχετικώς και τον Εισαγγελέα, καθώς το συγκεκριμένο αίτημα συσχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά νοσοκομειακών λοιμώξεων στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλούνται οι άδειες όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες Υγείας λόγω κορωνοϊού!

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την πραγματοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος μας, για το οποίο ο ΙΣΑ έχει δώσει μάχη τα τελευταία χρόνια. Ο Υπουργός Υγείας έχει δεσμευθεί απέναντι στον ΙΣΑ, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να δει το σοβαρό αυτό θέμα, που αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ