Ευρωβαρόμετρο: Το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων! Έχουμε τη χειρότερη εικόνα για την Ε.Ε.

Must Read

Αρνητική εικόνα για την ΕΕ έχει το 32% των Ελλήνων, ενώ το μεταναστευτικό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ευρωβαρόμετρο) για τις αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτών για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων σε σχέση με την Ελλάδα και την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι:

1. Οι Έλληνες έχουν τη χειρότερη εικόνα για την Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τους Τσέχους (31% θετική εικόνα, 37% ουδέτερη, 32% αρνητική), θεωρώντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα το μέλλον εκτός της ΕΕ,
2. Οι Έλληνες έχουν αρνητική πρωτιά στην αντίληψη ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν λαμβάνονται αρκούντως υπόψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (71%), δηλώνοντας ότι η προσωπική τους άποψη δεν είναι υπολογίσιμη (89%)
3. Οι Έλληνες έχουν το υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας απέναντι σε ευρωπαϊκούς και ελληνικούς θεσμούς, με τα ποσοστά ωστόσο να βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας 5ετίας (92% έλλειψη εμπιστοσύνης στα πολιτικά κόμματα, 71% στην Κυβέρνηση και 75% στη Βουλή).
4. Η ΕΕ εξακολουθεί να υπερβαίνει την εμπιστοσύνη που εκφράζεται για τους ελληνικούς θεσμούς, με εξαίρεση το στρατό και την αστυνομία, ενώ διχασμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη για τη Δικαιοσύνη.
5. Οι Έλληνες έχουν το υψηλότερο ποσοστό αρνητικής αξιολόγησης της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα (83%), ενώ θεωρούν ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει χειροτερεύσει στην ΕΕ (σε ποσοστό 84%, 9 μονάδες πάνω από τη δεύτερη Κύπρο)

Δείτε επίσης: Όλες οι πλαστικές σακούλες με τέλος 0,09 ευρώ

6. 84% των Ελλήνων δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του (μέσος όρος ΕΕ 34%), ενώ οι Έλληνες δεν αναμένουν καμία βελτίωση εντός του 2020.
7. Στην Ελλάδα καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας (αν και σταδιακά μειωμένα από το 2016) σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας τόσο στην ΕΕ (ΕΛ:62%, ΕΕ28:40%), όσο και στην Ελλάδα (ΕΛ65%, ΕΕ28:44%)
8. Η Ελλάδα συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας στην τηλεόραση (78%), θεωρώντας ότι στα ελληνικά ΜΜΕ και το διαδίκτυο συναντούν συχνά ειδήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ή είναι ακόμα και ψευδείς (85%)
9. 9 στους 10 Έλληνες βρίσκουν ότι η ελληνική οικονομία είναι σε δυσχερή θέση (υψηλότερο αρνητικό ποσοστό πανευρωπαϊκά), με μόλις 8% να αξιολογεί την οικονομία θετικά (ΕΕ28 47%).
10. Το μεταναστευτικό με 72% (για πρώτη φορά και με αύξηση 25%) αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, με την ανεργία (44%), την οικονομία (38%) και το δημόσιο χρέος (19%) να ακολουθούν.

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Δείτε ολόκληρη την έρευνα:
https://ec.europa.eu/greece/sites/greece/files/st92-report-repel_v2.pdf

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This