Κυριακή 16/5/2021

Μπλόκο των κατοίκων της Μόριας σε λεωφορεία του Λιμενικού, που κουβαλούσαν νεοαφιχθέντες μετανάστες στο ΚΥΤ (video)

Οι κάτοικοι της Μόριας δεν επιτρέπουν την είσοδο σε άλλους μετανάστες στην ήδη υπερφορτωμένη δομή του νησιού. Έτσι, στις 2 το μεσημέρι μπλόκαραν τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο. Τα λεωφορεία του Λιμενικού προσπάθησαν να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες, που έφτασαν σήμερα στη Λέσβο, ωστόσο συνάντησαν την αντίδραση ομάδων κατοίκων από τα χωριά Μόρια και Παναγιούδα, καθώς και Μυτιληνιών, οι οποίοι έκλεισαν τον δρόμο μαζί, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας, στην οποία υπάρχουν 20.000 περίπου μετανάστες.

Στο χώρο των συγκεντρώσεων βρέθηκαν στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κάλεσε τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης.

Δείτε επίσης: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα στο Μαξίμου! Παναγιωτόπουλος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» – FRONTEX: «Υψηλό επίπεδο συναγερμού»

Gepostet von Στο Νησί am Sonntag, 1. März 2020

Επίδης, ομάδα πολιτών από την περιοχή της Θερμής έχει αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ