Σάββατο 8/5/2021

Ταχεία επέμβαση της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά από αίτημα της Ελλάδας

Άμεσα θα ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Εξάλλου, σήμερα ο οργανισμός ανακοίνωσε επίσημα με ανάρτησή του στο Twitter ότι υποστηρίζει την Ελλάδα εξ ολοκλήρου (fully supports Greece)!

Νωρίτερα, ο οργανισμός είχε κάνει γνωστό με άλλη ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Twitter ότι έλαβε το βράδυ του Σαββάτου ένα αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει μια ταχεία επέμβαση στα εξωτερικά σύνορά της. «Εξετάζουμε πώς θα στηρίξουμε καλύτερα την Ελλάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε τότε.

Η κινητοποίηση αυτή «αποτελεί μέρος της εντολής της Frontex περί παροχής βοήθειας σε μια χώρα μέλος που αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση και ζητά κατεπείγουσα βοήθεια με αξιωματικούς και εξοπλισμό από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και του Σένγκεν», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί.

Δείτε επίσης: Προειδοποιητικά πυρά εναντίον μεταναστών στον Έβρο! Στη στεριά κάνουν πλιάτσικο και πετάνε πέτρες (video)

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Frontex έχει ήδη αυξήσει τις δυνατότητες επιτήρησης στα ελληνικά σύνορα και εργάζεται στενά με την Ελλάδα για να οριστικοποιηθεί γρήγορα το επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία παρέμβαση.

Μόλις συμφωνηθεί, η Frontex θα ζητήσει κι από άλλες χώρες να παράσχουν αμέσως συνοριοφύλακες και άλλο σχετικό προσωπικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ