Σάββατο 8/5/2021

Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ: Η ΕΕ επιβάλλεται να διαθέσει πόρους για στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό

Ο Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης να στηρίξουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

Περισσότερους πόρους και στήριξη προς την Ελλάδα ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ ο Grandi, αναφερόμενος στο νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων προς τη χώρα μας, δια ξηράς και θαλάσσης.

«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος της ΕΕ, έτσι η πρωταρχική πηγή στήριξής της είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συμπληρώνοντας πως «Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα απ’ αυτό. Είναι πολύ ξεκάθαρο».

Ο Grandi κάλεσε, επίσης, τις χώρες να σταματήσουν τις φιλονικίες μεταξύ τους και να εξετάσουν τις αιτίες αυτής της μετακίνησης ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Αρματαγωγό μεταβαίνει στη Λέσβο για να στεγάσει οικογένειες μεταναστών

«Ειλικρινά, αντί να φιλονικούν για το ποιος θα πάρει ποιον ή μάλλον για το ποιος δεν θα πάρει ποιον, επειδή αυτή είναι η κύρια φιλονικία, τα κράτη θα πρέπει να δουν τα αίτια στη ρίζα αυτής της κατάστασης», πρόσθεσε, λέγοντας πως λίγοι -εάν υπάρχουν καθόλου- από τους ανθρώπους που φθάνουν τώρα στα σύνορα της Ελλάδας, προέρχονται πράγματι από τη βορειοδυτική Συρία, όπου οι μάχες έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ύπατος Αρμοστής, πάντως, δεν παρέλειψε να επαινέσει και την Τουρκία, η οποία ήδη φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως είναι «πολύ καλή» στη φιλοξενία της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ