Πληθαίνουν τα νεόδμητα σπίτια στην αγορά – Δείτε τις 10 περιοχές με τη μεγαλύτερη προσφορά

Must Read

Με την οικοδομή να έχει πάρει -λελογισμένα- μπρος όσον αφορά την κατασκευή νέων κατοικιών, δεδομένης και της ανόδου της εγχώριας κτηματαγοράς, αυξάνεται σταδιακά και η προσφορά για νεόδμητα διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για την πρωτεύουσα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα περισσότερα νεόδμητα αυτή τη στιγμή εμφανίζονται στο Ελληνικό. Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, η Θέρμη είναι η περιοχή όπου εμφανίζονται αυτή τη στιγμή τα περισσότερα καινούργια σπίτια προς πώληση. Πάντως, ύστερα από μία δεκαετία πλήρους κατάρρευσης της αγοράς και απουσίας νέων κατοικιών, είναι θετικό το γεγονός ότι σταδιακά αυξάνονται οι νέες κατοικίες.

Το δίκτυο του Spitogatos.gr, της γνωστής ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ανάλυση με θέμα τις περιοχές με τη μεγαλύτερη αναλογία σε νεόδμητες κατοικίες διαθέσιμες προς πώληση. Με βάση τα δεδομένα, στην Αττική η πλειονότητα προσφοράς νεόδμητων καταγράφεται εκτός κέντρου, στα βόρεια και τα νότια προάστια, ενώ στη Θεσσαλονίκη κυρίως ανατολικά του κέντρου.

Δείτε επίσης: Κεραμέως: «Θα κλείνουν τα σχολεία, εάν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα»

Η νούμερο ένα περιοχή με τα περισσότερα νεόδμητα σπίτια διαθέσιμα προς πώληση στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας ανάλυσης δεδομένων του Spitogatos, είναι, καθόλου τυχαία, το Ελληνικό, με υψηλή μέση τιμή ανά τ.μ. στα 4,163 ευρώ.

Ακολουθεί ο γειτονικός Αλιμος με μέση τιμή 3,812 ευρώ ανά τ.μ., τρίτος έρχεται ο Χολαργός, όπου η μέση τιμή προσφοράς είναι στα 2,894 ευρώ, τέταρτη σε πλειονότητα νεόδμητων είναι η Λυκόβρυση με 2,560 ευρώ και έπεται η Ηλιούπολη με μέση τιμή 2,630 ευρώ ανά τ.μ.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Βριλήσσια με μέση τιμή 2,821 ευρώ/τ.μ., το Ηράκλειο στα 2,518 ευρώ/τ.μ., η Πεύκη στα 2,827 ευρώ/τ.μ., η Γλυφάδα με την υψηλότερη μέση τιμή στα 4,534 ευρώ και η Αγία Παρασκευή στα 2,888 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, οι περιοχές όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη πλειονότητα σε νεόδμητες κατοικίες προς πώληση διαμορφώνονται ως εξής: η Θέρμη προηγείται με μέση τιμή 1,381 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθούν η Ευκαρπία με 1,066 ευρώ, η Τούμπα με 1,995 ευρώ, η Χαριλάου με 2,018 ευρώ και η Πυλαία με 1,821 ευρώ.

Σύμφωνα με τον CEO του Spitogatos Δημήτρη Μελαχροινό, «το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού δείχνει να έχει παίξει ρόλο στην πρωτιά της περιοχής όσον αφορά την πλειονότητα νεόδμητων, ενώ το έχει φέρει ψηλότερα και στη ζητούμενη αξία ανά τ.μ. Στη Θεσσαλονίκη πάλι, που έχει τελείως διαφορετικό πολεοδομικό σχεδιασμό και αναπτυξιακό περιθώριο, πολλά νεόδμητα ακίνητα καταγράφονται σε περιοχές πέριξ του κέντρου και κυρίως ανατολικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This