Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Μόνο οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς θα μπαίνουν στο ΑΧΕΠΑ!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ελεγχόμενη είναι, πλέον, η είσοδος των οχημάτων στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, και, σύμφωνα με τον διοικητή Παναγιώτη Παντελιάδη, μπορούν να εισέρχονται μόνο τα οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς.

Παράλληλα, απαγορεύονται η είσοδος και η στάθμευση όλων των άλλων αυτοκινήτων στον χώρο του νοσοκομείου και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε το κλείσιμο των εισόδων.

Όσον αφορά τις προμηθεύτριες εταιρίες, θα μπορούν να παραδίδουν τα υλικά στις αποθήκες του νοσοκομείου καθημερινά μόνο κατά τις ώρες 7.00 – 10.00 π.μ.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo αποφάσισε την παραχώρηση χώρου, εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για τη διενέργεια αιμοληψιών από κλιμάκιο του Κέντρου Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Ο χώρος, που θα είναι στελεχωμένος από προσωπικό του Κέντρου Αίματος ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, βρίσκεται στο περίπτερο 11 (απέναντι από το περίπτερο 1) και θα αρχίσει να δέχεται αιμοδότες από σήμερα Δευτέρα 08/08, με προοπτική να παραμείνει σε λειτουργία τουλάχιστον για ένα δίμηνο.

Οι ώρες προσέλευσης αιμοδοτών είναι Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 08.30 – 13.30 και την Τετάρτη 10.30 – 13.30, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για στάθμευση οχημάτων σε παρακείμενο χώρο (με είσοδο των αυτοκινήτων από την Πύλη Εμπορίου του εκθεσιακού κέντρου).

Διαβάστε επίσης: Θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύτρια του νοσοκομείου του Ρίου

Αναιρεί τις δηλώσεις περί εμβολίου

Στο μεταξύ, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης επιχειρεί να ανασκευάσει τις δηλώσεις που έκανε στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, περί κατασκευής του νέου κορωνοϊού στο εργαστήριο. Ο κ. Γιαννακουδάκης εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμησή του ότι υπάρχει, ήδη, εμβόλιο το οποίο καταπολεμά τον νέο κορωνοϊό. «Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση -σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δεν βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά, λόγω της σοβαρότητάς του, απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας».

Και συμπληρώνει: «Προσωπικά δεν θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις, προκαλώντας έτσι έναν τόσο μεγάλο θόρυβο. Διευκρίνισα και στην εκπομπή ότι η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως αντιπρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των πρυτανικών Αρχών συνολικά».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ