Πέμπτη 24/6/2021

Απατεώνας ρασοφόρος «έριξε δίχτυα» στο facebook! Ο βίος και η πολιτεία του «αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου»

Επικίνδυνες διαστάσεις τείνει να πάρει η ανεξέλεγκτη δράση ενός ρασοφόρου που αυτοαποκαλείται «πατέρας Χριστόδουλος» ή «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος». Ο ρασοφόρος εδώ και χρόνια κινείται στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία, και με κάλυψη τα ράσα που φορά και τα γένια του αυτοσυστήνεται ως Αγιορείτης μοναχός, αρχιμανδρίτης ή εσχάτως ως «βασιλεύς και αρχιερεύς Χριστόδουλος» (!). Σκοπός του η απόσπαση χρηματικών ποσών από ανυποψίαστα θύματα.

  • Του Αντώνη Τριανταφύλλου

Αν και η δράση του είναι γνωστή στους εκκλησιαστικούς κύκλους τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και σε διάφορες οργανώσεις του Παλαιού Ημερολογίου, κανείς δεν έχει παρέμβει, προκειμένου να σταματήσει ο ρασοφόρος, που αυτοαποκαλείται «πατήρ Χριστόδουλος».

Το φαινόμενο αγυρτών ρασοφόρων που εξαπατούν συστηματικά ηλικιωμένους πιστούς, αφελείς ή καλόπιστους πολίτες, με σκοπό το προσωπικό οικονομικό κέρδος, δεν είναι σημερινό, ούτε σπάνιο. Μια άλλη γνωστή περίπτωση επικίνδυνου ρασοφόρου με περίεργα κίνητρα και ενδεχομένως ύποπτες επιδιώξεις είναι ο γνωστός «πατήρ Κλεομένης».

Δεν είναι κληρικός

Ο αυτοαποκαλούμενος «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος», σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας», ονομάζεται Νικόλαος Διαμαντόπουλος, δεν είναι κανονικός κληρικός και πολύ περισσότερο δεν έχει το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Δεν ανήκει στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν είναι εγγεγραμμένος σε καμία μοναστική αδελφότητα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο Άγιον Όρος.

Εκτιμάται ότι ο ρασοφόρος δεν επέλεξε τυχαία το όνομα «Χριστόδουλος». Λέγεται ότι το διάλεξε, προκειμένου να θυμίζει τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και έτσι να προκαλεί μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση στα υποψήφια θύματα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες να επιτύχει τον σκοπό του και να τους αποσπάσει χρήματα.

Φέρεται ότι κατάγεται από ένα χωριό στην περιοχή του Αιγίου. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, με τη δράση του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στην περιοχή, ενώ τον είχε καταγγείλει και ο πρώην μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, καθώς ο αυτοαποκαλούμενος «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος» έφτασε στο σημείο να πάει στο προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο, όπου επιχείρησε να προκαλέσει με πέτρες φθορές στην εικόνα της Παναγίας!

Οι… κρουαζιέρες

Ο ρασοφόρος, όμως, εδώ και χρόνια έχει απλώσει πλοκάμια και στην Αττική, καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με διάφορα φυλλάδια, διαφημίζοντας ακόμα και κρουαζιέρες για γυναίκες στο Άγιον Όρος. Οι λογαριασμοί του στο facebook και στα άλλα social media δεν είναι πλέον ενεργοί, αλλά υπάρχουν ίχνη του κυρίως από αναρτήσεις ή στιγμιότυπα οθόνης, που έχουν αποθηκεύσει χρήστες.
Στο παρελθόν έδινε και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στο facebook, καλώντας πολίτες να τον ενισχύσουν χρηματικά, ενώ όσοι προειδοποιούσαν άλλους χρήστες του facebook ότι ήταν απατεώνας γίνονταν δέκτες χυδαίων ύβρεων!

e-ξομολόγηση

Τον Αύγουστο του 2019, ο «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος» είχε έρθει και πάλι στο προσκήνιο, χάρη στο facebook. Με ανάρτησή του πρότεινε στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να τους εξομολογήσει μέσω Messenger!

Η ανάρτησή του τον περασμένο Αύγουστο είχε κοινοποιηθεί πολλές εκατοντάδες φορές, ενώ έκανε τον γύρο ακόμα και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, που δεν διασταύρωσαν ότι επρόκειτο περί απατεώνα, κάτι που ίσως βοήθησε τον «αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο» να βρει κάποια θύματα, αποσπώντας χρήματα για δήθεν εξομολόγηση…
Προφανώς, η εξομολόγηση, ως ένα από τα επτά Μυστήρια της Εκκλησίας, δεν γίνεται μέσω chat στο facebook ή σε άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αλλά ίσως κάποιοι αφελείς τον πίστεψαν. Επίσης, δεν γίνεται επί χρήμασι…

Η δράση του επικίνδυνου ρασοφόρου πρέπει να σταματήσει, διότι ενδεχομένως είναι επικίνδυνος για τους συμπολίτες μας και ίσως και ο ίδιος να χρειάζεται ιατρική συνδρομή και ψυχιατρική υποστήριξη.

Σε αυτή την υπόθεση απαιτείται η δράση τόσο των εκκλησιαστικών και συνοδικών Αρχών και υπηρεσιών όσο και των δικαστικών Αρχών, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη δράση του «Χριστόδουλου», αλλά και κάθε άλλου, που θα σκεφτόταν να δράσει με παρόμοιο τρόπο.

Επανεμφανίστηκε ως «βασιλεύς και αρχιερεύς Χριστόδουλος»!

Στις 5 Μαρτίου, ο «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος» εμφανίστηκε και πάλι. Μοίραζε σε διερχόμενους από τον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τις κεντρικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, φυλλάδιο σε πολυτελές χαρτί με το οποίο «διαφήμιζε» διαφόρων ειδών εξυπηρετήσεις, από αγιασμούς και ευχέλαια μέχρι πνευματική καθοδήγηση σε υποψήφιους νεονύμφους για έναν επιτυχημένο γάμο!

Ησθένησα και επισκέψασθαί με

Μάλιστα, το κείμενο της αγγελίας συνοδεύεται και από φωτογραφία του, που παρουσιάζει τον «Χριστόδουλο» ντυμένο με πλήρη αρχιερατική στολή, με σάκο, μεγάλο ωμοφόριο, εγκόλπιο, επιστήθιο σταυρό, αρχιερατική ράβδο και μίτρα!

Ο «βασιλεύς και αρχιερεύς Χριστόδουλος», όπως υπογράφει στο φυλλάδιο, εκτός του αδικήματος της αντιποίησης Αρχής, μια και δεν είναι ούτε κληρικός, πολύ περισσότερο ούτε επίσκοπος και αρχιερέας, χρησιμοποιεί τη φωτογραφία προφανώς, για να γίνει πιστευτός και να πραγματοποιήσει τα δόλια πλάνα του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ