Αρκεί μισό εκατομμύριο ευρώ να δικαιώσει την «αδέσποτη» δολοφονία του μικρού Μάριου; Άφαντος ο δράστης

Must Read

Με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα απόφαση το Διοικητικό Πρωτοδικείο προσπάθησε να απαλύνει όσο είναι δυνατόν τον πόνο της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του, στο Μενίδι, την ώρα της εκδήλωσης για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, επιδικάζοντάς της αποζημίωση περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ από το Δημόσιο.

Η υπ’ αριθμόν Α1465/2020 απόφαση του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επιδικάζει συνολικά χρηματική ικανοποίηση 490.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στα μέλη της οικογένειας του 11χρονου μαθητή, επιμερισμένα σε 130.000 ευρώ για καθέναν από τους γονείς, 80.000 στην αδερφή και από 50.000 ευρώ στις δύο γιαγιάδες και τον παππού του αδικοχαμένου παιδιού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που δικαιώνει την οικογένεια του 11χρονου Μάριου, αναγνωρίζεται ευθύνη του Δημοσίου διά παραλείψεως άσκησης των καθηκόντων του και παντελής απουσία του κράτους διά της Αστυνομίας στο Μενίδι από το 2013 και μετά, με αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, την κατοχή όπλων και τους άσκοπους πυροβολισμούς.

Ωστόσο, η απόφαση δεν είναι αρκετή για την οικογένεια του μαθητή, καθώς ο δράστης των αδέσποτων πυρών δεν έχει εντοπιστεί. Η αγωγή της οικογένειας συνοδευόταν από έγγραφα εκατοντάδων δικογραφιών για άσκοπους πυροβολισμούς και διατάραξη κοινής ησυχίας, καθώς και επιστολές διαμαρτυρίας από συλλόγους κατοίκων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας προς τη Βουλή και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πολύ πριν από το τραγικό δυστύχημα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βράδυ της 8ης Ιουνίου 2017 ο μαθητής της Ε’ τάξης περίμενε την έναρξη του θεατρικού μέρους της εκδήλωσης για τη λήξη της χρονιάς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όταν κατέρρευσε στο προαύλιο, αιμορραγώντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», όπου κατέληξε μία ώρα αργότερα. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε από βολίδα όπλου, που του είχε προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο. Παρά τις επίμονες έρευνες της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί.

Δείτε επίσης: #Κλείστε_τα_σχολεία_τώρα: Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του newsbreak.gr

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This