Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές στην Εύβοια

Must Read

Κόκκινος συναγερμός «χτύπησε» για τρεις περιοχές της Εύβοιας, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λίγες ώρες μετά την πλήρη αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτές τις τρεις περιοχές. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε περιοχές της Εύβοιας, ενώ δόθηκε τιτάνιος αγώνας από 330 πυροσβέστες από ξηράς και από 17 εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Κύμης – Αλιβερίου:

  • η Δημοτική Ενότητα Αυλώνας,
  • τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων,
  • τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων.

Χθες το βράδυ οι πυροσβέστες έμειναν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα, ελέγχοντος τις αναζωπυρώσεις που υπήρχαν σε διάφορους περιοχές και με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα βοήθησαν στις δύσβατες και δύσκολες περιοχές. Ακόμη και το τελευταίο μέτωπο στο χωριό Μακρυχώρι περιορίστηκε και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Σε ετοιμότητα παραμένουν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι ενισχύσεις που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες, αλλά και ο στόλος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην περιοχή για να αντιμετωπιστούν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα των κατοίκων. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το νοσοκομείο της Κύμης, το περιφερειακό ιατρείο Αμαρύνθου, αλλά και το κεντρικό νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This