Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Στην πάταξη του κορωνοϊού και το λαθραίο οινόπνευμα – Αντί για «μπόμπες» βγαίνουν αντισηπτικά στην αγορά

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Όταν χρειάζεται, οι Έλληνες δείχνουν την εφευρετικότητά τους. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από το ότι στη μάχη για την πάταξη του κορωνοϊού μπαίνουν και οι «μπόμπες», τα ποτά, δηλαδή που έπινες και νόμιζες ότι ήταν σχεδόν καθαρό οινόπνευμα!

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να θέσει στη διάθεση των ειδικών τις ποσότητες αλκοόλ, που έχουν κατασχεθεί λόγω λαθρεμπορίου και να φτιάξει από αυτές αντισηπτικά, ούτως ώστε να απαντήσει στην αυξημένη ζήτηση και, φυσικά, στις αντίστοιχες ελλείψεις εξαιτίας του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Με αυτό το πλευρό να κοιμάται ο Τσαβούσογλου: «Δηλώνει» ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι στη νότια και ανατολική Τουρκία!

Πρόκειται για τουλάχιστον 120 τόνους κατασχεμένης ή δημευμένης αιθυλικής αλκοόλης.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των επειγόντων μέτρων, που λαμβάνονται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, προχωρά, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, σε νομοθετική παρέμβαση.

Έτσι, θα παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών, με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος, που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Το newsbreak.gr χαρτογραφεί μέρα-μέρα τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα (αναλυτικός χάρτης)

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ