Στην πάταξη του κορωνοϊού και το λαθραίο οινόπνευμα – Αντί για «μπόμπες» βγαίνουν αντισηπτικά στην αγορά

Must Read

Όταν χρειάζεται, οι Έλληνες δείχνουν την εφευρετικότητά τους. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από το ότι στη μάχη για την πάταξη του κορωνοϊού μπαίνουν και οι «μπόμπες», τα ποτά, δηλαδή που έπινες και νόμιζες ότι ήταν σχεδόν καθαρό οινόπνευμα!

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να θέσει στη διάθεση των ειδικών τις ποσότητες αλκοόλ, που έχουν κατασχεθεί λόγω λαθρεμπορίου και να φτιάξει από αυτές αντισηπτικά, ούτως ώστε να απαντήσει στην αυξημένη ζήτηση και, φυσικά, στις αντίστοιχες ελλείψεις εξαιτίας του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Με αυτό το πλευρό να κοιμάται ο Τσαβούσογλου: «Δηλώνει» ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι στη νότια και ανατολική Τουρκία!

Πρόκειται για τουλάχιστον 120 τόνους κατασχεμένης ή δημευμένης αιθυλικής αλκοόλης.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των επειγόντων μέτρων, που λαμβάνονται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, προχωρά, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, σε νομοθετική παρέμβαση.

Έτσι, θα παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών, με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος, που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Το newsbreak.gr χαρτογραφεί μέρα-μέρα τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα (αναλυτικός χάρτης)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This