Τρίτη 22/6/2021

Πλήγμα για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης ο κορωνοϊός: «Η αγορά δεν κινείται, δεν αντέχουν οι επιχειρήσεις»!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, καθώς ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τον δικό τους κλάδο και έχουν πέσει κατακόρυφα οι πωλήσεις.
Οι Θεσσαλονικείς παρακολουθώντας τις εξελίξεις και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, φοβήθηκαν και αποφάσισαν να κλειστούν στα σπίτια τους, στους δρόμους πλέον δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος και αυτό έχει ως συνέπεια τα μαγαζιά της πόλης να είναι άδεια, ειδικά αυτά της εστίασης και ένδυσης.

Οι ιδιοκτήτες περιμένουν απλά να περάσει η ώρα για να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και οι υπάλληλοι τακτοποιούν τα εμπορεύματα, για να μένουν με κάποιο τρόπο απασχολημένοι. Δραματική η εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη το πρωί. Κεντρικές οδοί  «ερήμωσαν», οι έμποροι ξεφυσούσαν στις εισόδους των καταστημάτων τους και οι υπάλληλοι περιφέρονταν ψάχνοντας κάτι χρήσιμο να κάνουν.

Δείτε επίσης: Στις ευπαθείς ομάδες του κορωνοϊού οι καπνιστές και οι ασθενείς με υπέρταση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Επί του θέματος μίλησε στη «δ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης: «Η αγορά δεν κινείται, αυτή η κατάσταση παρατηρείται το τελευταίο δεκαήμερο, με αποκορύφωμα τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες. Τα μαγαζιά είναι άδεια, είδα υπαλλήλους να τακτοποιούν ρούχα και φυσικά να μην υπάρχουν πελάτες…».

Ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ακόμη ότι και στις πολυεθνικές αλυσίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρατηρήθηκε ελάχιστη αγοραστική κίνηση. «Ο κόσμος μπορεί να περπατά στο κέντρο, αλλά δεν ψωνίζει» τόνισε, λέγοντας ότι «πολύ λίγοι κρατάνε σακούλες και πρέπει να κάνει κάτι η Κυβέρνηση για να βοηθήσει την κατάσταση, γιατί στο τέλος του μήνα κανένας δεν θα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ