Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Στις ευπαθείς ομάδες του κορωνοϊού οι καπνιστές και οι ασθενείς με υπέρταση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πέντε ημέρες, κατά μέσο όρο, διαρκεί η ασυμπτωματική φάση επώασης του κορωνοϊού, ενώ, ένας στους 100 ασθενείς θα εμφανίσει συμπτώματα μετά τη 14ήμερη καραντίνα, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που αξιολόγησε τα έως τώρα δεδομένα από την Κίνα.

Το 97,5% των ασθενών έχουν εμφανίσει τα συμπτώματά τους μέσα σε 12 ημέρες (συγκεκριμένα 11,5 μέρες), από την έκθεσή τους στον ιό και την έναρξη της λοίμωξης, πράγμα που δικαιολογεί την έως τώρα εφαρμοζόμενη απομόνωση (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Ωστόσο, περίπου ένας στους 100 θα ξεφύγει από το «δίχτυ ασφαλείας», καθώς θα εμφανίσει συμπτώματα αφότου έχει βγει από τη 14ήμερη καραντίνα.

Διαβάστε επίσης: ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Live: Δείτε τον χάρτη και όλες τις πληροφορίες για τα κρούσματα ανά τον κόσμο!

Παράλληλα, κορυφαίος Κινέζος εντατικολόγος υποστηρίζει ότι ασθενείς με υπέρταση έχουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου. Συγκεκριμένα, ο δρ Ντου Μπιν ανέφερε, βασισμένος σε έρευνες, ότι το ποσοστό θνησιμότητας για ασθενείς με υπέρταση είναι 6%, όμως αυτό μπορεί να περιοριστεί, με τη λήψη αντιυπερτασικών και άσκηση.

Ο δρ. Νόρμαν Σουάν από την Αυστραλία, εξάλλου, ζήτησε με τη σειρά του από τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα χωρίς άλλη καθυστέρηση, καθώς είναι πιο ευάλωτοι στη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ