Τετάρτη 23/6/2021

Μαθητές γυμνασίου στις Σέρρες μετέτρεψαν σκουπίδια σε χρήσιμα αντικείμενα

Με όπλο την φαντασία και κίνητρο την αγάπη για το περιβάλλον, οι μαθητές του Γυμνασίου στο Νέο Πετρίτσι των Σερρών κατάφεραν να στήσουν μια επιχείρηση που αξιοποιεί κάθε είδους υλικό, το οποίο θεωρητικά θα κατέληγε στα σκουπίδια και τα μετατρέπει σε εμπόρευμα και προϊόντα για πώληση. Οι μαθητές απέδειξαν με την εικονική επιχείρησή τους ότι όλα τα παλιά αντικείμενα μπορούν να ξαναγίνουν χρήσιμα. Έτσι, ένα κομμάτι φελλού ή ένα μικρό τζάμι κορνίζας, μια κόλα χαρτί ή ένα παλιό μπλουζάκι μπορούν να πάρουν νέα «ζωή».

Δείτε επίσης: Ποια είναι η διαδικασία για να κάνετε τεστ για τον κορωνοϊό και πόσο κοστίζει

Με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Λάζαρου Κυριακού, οι μαθητές δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση «Upcycling for a greener world», της οποίας τα προϊόντα παρουσίασαν στο περίπτερό τους κατά την διάρκεια της μαθητικής εμπορικής έκθεσης του Junior Achievement Greece, στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά, το banner του περιπτέρου τους κατασκευάστηκε από… παλιό banner που ράφτηκε με μικρότερα κομμάτια από ύφασμα και εκεί πάνω σχεδιάστηκε το νέο λογότυπο!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΕΣ

Μπλουζάκια από παλιά cd

Μπλουζάκια από παλιά ρούχα και παλιά cd, κρεμάστρες από παλιές οδοντόβουρτσες, καλόγερος από σκουπόξυλα, γυάλα ψαριών από κομμάτια τζαμιού, βάση κινητού από φελλούς, ρολόγια από χαρτί, γλάστρες από μπάλες, κουτιά από παλιές κορνίζες, θήκη χαρτοπετσετών από χαλασμένα μανταλάκια, είναι μερικά από τα αντικείμενα που κατασκεύασαν οι μαθητές με την φαντασία και τα χέρια τους.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΕΣ

«Τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες, εικόνες, παραστάσεις και το σημαντικότερο είναι πως έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με παιδιά της ηλικίας τους από άλλα σχολεία, με τους ανθρώπους που έρχονται στο περίπτερο για να δουν τις δουλειές τους, ακόμα ίσως και να εξασκηθούν στην προώθηση των πωλήσεων», είπε ο καθηγητής που στηρίζει χρόνια την συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ