Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) εξέδωσε εγκύκλιο φέτος, για πρώτη φορά όσοι ιδιοκτήτες δεν κατάφεραν το 2024 να εισπράξουν ενοίκια από τους μισθωτές τους, θα χρειαστεί, προκειμένου να απαλλαγούν από τον φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα αυτά ενοίκια, πρώτα να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ψηφιακά στην αρμόδια φορολογική υπηρεσία (ΚΕΦΟΔΕ ή ΔΟΥ), μέσω της εφαρμογής «Τα αιτήματά μου» στην ιστοσελίδα myaade.gov.gr με τη χρήση κωδικών TAXISnet, το νέο έντυπο με τον κωδικό Ε 411.
Στο νέο έντυπο πρέπει να αναγράψουν τα στοιχεία του μισθωτή (ΑΦΜ, επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, επωνυμία), τη διεύθυνση του ακινήτου για το οποίο δεν καταβλήθηκαν ενοίκια, το συνολικό ποσό των μη καταβληθέντων ενοικίων και το έτος που αφορούν.
Επίσης, στο έντυπο αυτό πρέπει να δηλώσουν ποιο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά έγγραφα θα συνυποβάλουν (διαταγή πληρωμής, διαταγή απόδοσης μισθίου, δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, αγωγή αποβολής ή αγωγή επιδίκασης μισθωμάτων).
Άντε να μην πληρώσεις το ενοίκιο σε άλλη χώρα. Έχεις φύγει άμεσα με πολλές συνέπειες.
Είμαι ιδιοκτήτρια κατοικιας 115 τμ στο Ν Ψυχικο χρειαζόμαστε το σπίτι για ιδιοκατοικηση της κόρης μου η οποία έχει μωρό παιδί και σύζυγο και έχει και την ψιλή κυριότητα του σπιτιού. Έχουμε ειδοποιήσει από 30.5.2024 την ενοικιαστρια ότι χρειαζόμαστε το σπίτι δίνει πολλά χρόνια το ίδιο ενοίκιο 450 ευρώ δεν φεύγει γιατί δεν μπορει να βρει σπίτι μ αυτά τα χρήματα λέει πουθενά έχει επικαρπια αλλού ακινητου στο οποίο δεν θέλει να πάει γιατί δεν είναι κοντά σε αγορά της στείλαμε εξώδικο και το δικαστήριο από τον Ιούνιο 2024 έδωσε δικάσιμο 30.9.25.Εχουμε απελπιστεί διότι αργούν τόσο τα δικαστήρια το παιδί μου μένει σε διαμέρισμα 50 τμ πληρώνει ενοίκιο 600 ευρώ.Πρεπει κάτι να γίνει γιαυτό.
Καλά να πάθουν γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τους προσέχουν τα σπίτια τους και ρίχνουν και λεφτά από την τσέπη τους και σου κάνουν και αυξησει 100€με το έτσι θέλω να τα λέμε και αυτά!!!!
Μακάρι να γίνει κάτι και για αυττούς που δεν πληρώνουν κοινόχρηστα για μήνες και για χρόνια. Πολλοί πονηροί δεν πληρώνουν 5 χρόνια και περιμενουν να παραγραφούν τα δικά τους χρωστούμενα.. Στην Ελλαδα δυστυχώς είναι όλα ‘χύμα’!!!!! Καμιά παιδεια κανενας σεβασμός σε τίποτα!!! Τα κορόιδια πάντα θα πληρώνουνκαι οι κακοπληρωτές ή αυτοί που δεν πληρώνουν καθόλου καλοπερνάνε!!!!!
Τι να κάνουν για να παίρνουν τα ενοίκια? Να τα χαμηλωσουν! Είναι δυνατόν ένα δυάρι να κοστίζει περισσοτερο απο εναν μισθο ?
Εγώ θα έλεγα το άλλο γιατί δεν το παίρνεις αλλιώς είναι δυνατόν σε μία ευρωπαϊκή χώρα ο μισθός να είναι 800€ ?
Το πρόβλημα μας είναι η μισθοί δεν είναι τα ακριβά ενοίκια.
Ακριβά μας φαίνονται γιατί δεν έχουμε λεφτά