Στους 5 οι νεκροί – 35 νέα κρούσματα – Κλείνουν τα σύνορα σε πολίτες εκτός Ε.Ε. (video)

Must Read

Άλλος ένας άνθρωπος άφησε την τελευταία του αναπνοή στην ΜΕΘ, χάνοντας την μάχη με τον COVID-19!

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ακολούθησε η ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι νεκροί είναι πλέον 5, με 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και στο σύνολο είναι πια 387.11. Από τους 70 ασθενείς που νοσηλεύονται οι 11 είναι διασωληνομένοι και λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Διευκρίνισε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν, ήταν άνδρες. Εξιτήριο έλαβαν μέχρι στιγμής 14 άνθρωποι, ενώ τα «ορφανά» κρούσματα είναι 60.

Στα ευχάριστα νέα, συγκαταλέγεται η απόκτηση νέων αναπνευστήρων.

Νίκος Χαρδαλιάς: Είμαστε σε έναν αόρατο πόλεμο

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε αόρατο πόλεμο», ήταν το μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προανήγγειλε την απαγόρευση έλευσης πολιτών εκτός Ε.Ε. με εξαίρεση την επείγουσα εργασία ή οικογενειακούς λόγους. Έλληνες και κοινοτικοί αλλοδαποί μπορεί να προσέρχονται και να μπαίνουν στη συνέχεια σε οικειοθελή καραντίνα για 14 μέρες, ειδικά όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής:

  • Από αύριο στις 06.00 απαγορεύεται να μπουν στην Ελλάδα, πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή δεν μπορούν να έρθουν στην χώρα, πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια.
  • Όσοι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα από το εξωτερικό για διακοπές τους συστήνεται να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό της χώρας. Αυτονοήτως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα, μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν την παρέλευση του χρόνου αυτού.
  • Έλληνες και κοινοτικοί αλλοδαποί μπορούν να εισέρχονται στη χώρα αλλά τους απευθύνεται ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες. Ειδικότερα, η σύσταση αυτή είναι ακόμα πιο ισχυρή για όσους έχουν έρθει από το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ. Με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα εκεί αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους. Συγκεκριμένα, θα δίνετε η δυνατότητα, ανά μια ώρα, περιορισμένες ομάδες ατόμων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This