Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Δείτε LIVE από το Καλλιμάρμαρο την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Καλλιμάρμαρο η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ολυμπιακής φλόγας για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 11:30 ξεκίνησε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», η οποία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών», με μοναδικούς παρόντες εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής και επιλεγμένους δημοσιογράφους, κατόπιν απόφασης της ΕΟΕ, στο πλαίσιο της προστασίας αλλά και της πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της τελετής, θα διεξαχθεί Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη και στη συνέχεια θα ανάψει ο βωμός εντός του Σταδίου. Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Σπύρος Καπράλος, θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ μέσω video θα στείλει μήνυμα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» κ. Yoshiro Mori.

Διαβάστε επίσης: Είμαστε ακόμα άνθρωποι! Ψυχολόγος στην Θεσσαλονίκη ψωνίζει σε όσους έχουν ανάγκη

Στη συνέχεια, ο κ. Καπράλος θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και θα τη μεταλαμπαδεύσει στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020», Naoko Imoto, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα, για να αρχίσει το ταξίδι της για τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΕΡΤ SPORTS LIVE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ