Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Γιατί πέθανε από κορωνοϊό ο υγιής και αθλητικός 42χρονος Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη

Σοκάρει η είδηση ότι ένας 42χρονος Γερμανός καθηγητής Andreas Hilboll, νικήθηκε από τον κορωνοϊό και εξέπνευσε στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ την 25η Μαρτίου.

Oι ένοικοι της πολυκατοικίας όπου διέμενε στο Ηράκλειο αλλά και φοιτητές που ήρθαν σε επαφή μαζί του στα σεμινάρια που δίδασκε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι αναστατωμένοι και ανήσυχοι.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 42χρονος άνδρας νικήθηκε από τον COVID-19.

Αθλητικός, έχαιρε άκρας υγείας

Ο κ. Τζανάκης σχολίασε ότι ο 42χρονος δίμετρος άνδρας ήταν απόλυτα υγιής, με αθλητική σωματική διάπλαση.

Όταν ασθένησε, ο καθηγητής παρέμεινε στο διαμέρισμά Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, όπου και του δόθηκε η οδηγία να παρουσιαστεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο με ελεγχόμενη κατάσταση. Μετά από επιπλοκή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον διασωληνώσουν.

Θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων

Σύμφωνα με καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η ομάδα των γιατρών αντιμετώπισε την επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς νέους ανθρώπους που δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας, φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε Κίνα, Γαλλία και Ιταλία.

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του ,στα υπόλοιπα όργανα δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ» δήλωσε ο κ. Τζανάκης

Δυστυχώς είπε ο κ. Τζανάκης υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης προχώρησε σε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ