Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της ασέβειας του μνημείου των Παλιών Ανακτόρων στην Κέρκυρα στο οποίο το βράδυ της Πέμπτης ημίγυμνες γυναίκες έκαναν pole dancing ενώ τις φωτογράφιζαν.
Την Παρασκευή ο δήμος Κέρκυρας και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης που στεγάζεται στα ανάκτορα προχώρησαν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στελέχη της ΕΛΑΣ πέρασαν χειροπέδες σε πέντε γυναίκες, βρετανικής και γερμανικής καταγωγής, οι οποίες κατηγορούνται για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και προσβολή μνημείων. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου οι γυναίκες βρέθηκαν στα δικαστήρια του νησιού.
Οι γυναίκες προανακριτικά υποστήριξαν πως η φωτογράφιση έγινε για ιδιωτική χρήση και όχι για εμπορικούς λόγους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι γυναίκες είναι μέλη σχολής pole dancing με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και η σχολή κάθε χρόνο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαΐου οργανώνει ένα πακέτο διακοπών με εντατικά σεμινάρια pole dancing στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις φωτογραφίες στα Ανάκτορα έβγαζε ένας άντρας ο οποίος είναι κάτοικος του νησιού και σύμφωνα με το corfutvnews αναμένεται και εκείνος να συλληφθεί.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας, οδήγησε χθες (23.05.2025) το απόγευμα, στη σύλληψη -5- αλλοδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίωνσχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί προστασίας περιβάλλοντος.
Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν σχετικές καταγγελίες εκπροσώπων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, από τις οποίεςπροέκυψε ότι οι συλληφθείσες, μαζί με έναν ακόμη ημεδαπό ο οποίος αναζητείται, πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 23.05.2025, στον εξωτερικό χώρο των ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν δραστηριότητες και φωτογράφιση, χωρίς σχετική άδεια, καθώς αποτελεί μνημείο και μέρος της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας που είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».
(Κεντρική φωτογραφία corfutv.news)
Δείτε επίσης:
Ντροπή! Ημίγυμνες γυναίκες κάνουν pole dancing στα Παλιά Ανάκτορα της Κέρκυρας!