Τον πρώτο «κύμα» ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να βιώσει η χώρα μας τις επόμενες μέρες με τον «υδράργυρο» να φτάνει ακόμα και τους 39 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «θερμικό θόλο»!
Συγκεκριμένα γράφει:
«Ένας τέτοιος “θερμικός θόλος” λόγω των σχετικά υψηλών πιέσεων που θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας αναμένεται να επικρατήσει και στον Ελλαδικό χώρο το επόμενο τουλάχιστον 7ήμερο, προκαλώντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.
Την άνοδο της θερμοκρασίας θα την καταλάβουμε από την Τετάρτη και μετά στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου.
Το κύμα αυτό ζέστης αναμένεται να έχει εξάρσεις ,ενώ η διάρκειά του φαίνεται να προσεγγίζει και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.Προσοχή στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς! Ενδεικτικά η πορεία της θερμοκρασίας σε 10 πόλεις φαίνεται στον παρακάτω πίνακα καθώς και το φαινόμενο του “θερμικού θόλου ” στις εικόνες που ακολουθούν!
Καλά μπάνια!»
Δείτε την ανάρτηση:
Δείτε επίσης:
Καλοκαίρι και με τη… βούλα από τη Δευτέρα 2/6 – Η ανάρτηση Κολυδά για τους προγνώστες καιρού
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια η είδηση του καιρού ήταν απλή. Τόση θερμοκρασία, τέτοιοι άνεμοι, βροχή, χιόνι, ήλιος. Και παρόλο που ο κόσμος μέχρι και τις αρχές του 90 δεν είχε κλιματιστικά δεν φοβήθηκε ποτέ. Τώρα ο κάθε καραγκιόζης ναρκισσιστής πανηλίθιος που κάνει κρα για λίγη δημοσιότητα αρχίζει τα “σιβηρικός χιονιάς”, “ουκρανικές θύελλες”, “θερμικός θόλος” και της μάνας τους το πηγάδι. Πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Δεν μπορεί ο κάθε ανισόρροπος με δημόσιο λόγο ή πόστο να συμπεριφέρεται σαν ψυχασθενής κάνοντας τα πάντα για να προκαλέσει πανικό για λίγη σημασία.