Αυξάνεται από σήμερα το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές

Must Read

Ο κορωνοϊός… αλλάζει το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN. Μέχρι τώρα το όριο ήταν 25 ευρώ, αλλά από σήμερα διπλασιάζεται και πάει στα 50 ευρώ, έτσι ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι συναλλαγές μεταξύ πωλητών και πελατών, για να προστατευθούμε από τον Covid-19.

Oπως υποστηρίζει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το μέτρο έχει προσωρινή εφαρμογή και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες (μέχρι 31 Μαΐου) και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την χρήση ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας.

Έτσι, ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS. Φυσικά, για συναλλαγές μεγαλύτερες των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This