Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Προκαταρκτική έρευνα για το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στη Θεσσαλονίκη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς μετά την καταγγελία που αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν διαθέτουν λίστες με ονόματα όσων έφτασαν από το εξωτερικό και υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν γίνεται έλεγχος!

Υπήρχε μια καταγγελία ότι ένα ανδρόγυνο που επέστρεψε από τη Βρετανία δεν παραμένει σπίτι, παρά την υποχρεωτική 14ήμερη απομόνωση στο σπίτι, όπως θα έπρεπε, και έτσι η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Καραγιαννακίδου παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται η «παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων».

Δείτε επίσης: Ας έχουμε ένα μέτρο! Αστυνομικοί έριξαν πρόστιμο σε πολίτη επειδή αντί να αθλείται πήγε για… σουβλάκια!

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας και η γυναίκα, ηλικίας περίπου 40 ετών, την Παρασκευή 20 Μαρτίου έφτασαν στην Ελλάδα με απευθείας πτήση αεροσκάφους που μετέφερε φοιτητές από αγγλικά πανεπιστήμια, ενώ στους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης φέρεται ότι εντοπίστηκαν περίπου 20 κρούσματα.

Οι δύο καταγγελλόμενοι φέρονται ότι, αντί να παραμένουν στο σπίτι τους όλες αυτές τι ημέρες, βγάζουν βόλτες το ανήλικο παιδί τους, αδιαφορώντας για τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όπως έγινε γνωστό, δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται μόνο στην Αθήνα, ενώ δεν διενεργείται κανένας έλεγχος στη Θεσσαλονίκη.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ