Τρίτη 22/6/2021

Τα «SOS» για το δώρο του Πάσχα: Πότε και με ποιο τρόπο θα καταβληθεί σε περίπου 2.000.000 μισθωτούς

Σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες έχει μετατρέψει η κυβέρνηση τον τρόπο, αλλά και τον χρόνο στον οποίο θα λάβουν οι περίπου 2.000.000 μισθωτοί το δώρο του Πάσχα.

Μετά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ακέραιο σε όλους, και σε συνδυασμό με τις νομοθετικές αλλαγές στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι μισθωτοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Εάν συνεχίζουν να εργάζονται σε επιχείρηση που δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία της ή σε μη πληττόμενη, τότε πρέπει να πάρουν το δώρο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.
    Για τον υπολογισμό του δώρου λαμβάνεται υπόψη η περίοδος από την 1 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου. Αν κάποιος εργαστεί ολόκληρη την περίοδο, τότε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό.
    Σε περίπτωση όμως που έχει απασχοληθεί λιγότερο, τότε παίρνει αναλογία δώρου (αυτό το κενό επιχειρεί να κλείσει η δέσμευση του πρωθυπουργού)
  • Εάν δουλεύουν σε επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί ή ανήκουν στις πληττόμενες, θα πάρουν την αναλογία του δώρου έως τις 30 Ιουνίου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας.
    Δεδομένου ότι δεν έχουν εργαστεί όλες τις ημέρες από τα μέσα Μαρτίου (οπότε ξεκίνησαν τα μέτρα) και μετά, το υπόλοιπο του ποσού που αναλογεί για ολόκληρο το δώρο, βάσει της δέσμευσης Μητσοτάκη, θα τους καταβληθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
    Φυσικά, εάν δεν γίνει σωστός προγραμματισμός για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, δεν αποκλείεται να προκύψουν σοβαρά διαδικαστικά προβλήματα και αδικίες

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ