Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας προειδοποιεί για τον κορωνοϊο: «Δεν είμαστε ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου»

«Καμπανάκι» κατά του εφησυχασμού χτύπησε για ακόμα μια φορά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας προειδοποιώντας ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει με τον ρυθμό διασποράς του κορωνοϊού και δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετος στη θριαμβολογία.

«Οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας. Δεν είμαστε ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου!», τόνισε με έμφαση ο καθηγητής και θέλησε να μας… προσγειώσει στην δύσκολη πραγματικότητα προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε συγκρίσεις με άλλες χώρες: «Στην Ιταλία είχαμε πολύ χαμηλή κινητικότητα της επιδημίας και στις 26 Φεβρουάριου απότομα είχαμε πολλαπλασιασμό κρουσμάτων».

Ο κ. Σύψας χαρακτήρισε απρόβλεπτη την επιδημία στη χώρα μας καθώς, όπως εκτιμά, δεν είναι βέβαιο ότι όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τα μοντέλα.

Δείτε επίσης: Νίκος Χαρδαλιάς: Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε παραλίες της Πάτρας και του Βόλου

«Ακούω θριαμβολογία… Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κάνουμε δηλώσεις, το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς ακόμα, ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε. Έχουμε πολύ χρόνο, μπορεί να έχουμε και παράταση, να χτυπήσουμε ξύλο! Να μη χαλαρώνουμε, να μην εφησυχάζουμε. Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι μπροστά μας οι δύσκολες μέρες, θα πιεστεί το σύστημα υγείας. Να ξέρουμε την πραγματικότητα να μην κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ και επισήμανε ότι ακόμα και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά:

«Ακόμη και να περάσει το δυσκολότερο κομμάτι, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως βγαίνουμε από το σπίτι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ