Με απόλυτη ψυχραιμία χειρίστηκαν το περιστατικό της βλάβης οι πιλότοι του Canadair που αναγκάστηκαν να κάνουν προσθαλάσσωση στο Βραχάτι, μετά από βλάβη που παρουσίασε το αεροσκάφος ενώ επιχειρούσε στη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Φενεό.
Οι χειριστές του αεροσκάφους μιλώντας στο Star ανέφεραν ότι η βλάβη παρουσιάστηκε στον κινητήρα και παρέμειναν στο νερό για μια ώρα. «Κατά την τελευταία υδροληψία σε φωτιά στον Φενεό από Ελευσίνα, δυστυχώς είχε ένα θέμα ο αριστερός κινητήρας και μείναμε μέσα στο νερό γιατί δεν μπορεί να φύγει με έναν κινητήρα το αεροπλάνο» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήμασταν μιάμιση ώρα μέσα στη θάλασσα γιατί είναι και αργό χωρίς κινητήρες», σημείωσε.
«Κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε»
Ο άλλος πιλότος περιέγραψε απο πλευράς του: «Ήμασταν μέσα στη θάλασσα, δεν ήμασταν στον αέρα και η βλάβη ευτυχώς εμφανίστηκε σε εκείνο το σημείο. Η διαδικασία είναι να κόψουμε τους κινητήρες και να μείνουμε μέσα. Το καλό ήταν ότι η θάλασσα ήταν ήρεμη και δεν μας πήρε το κύμα προς τα έξω, είχαμε την άγκυρα, κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε με το αεροσκάφος», συμπλήρωσε.
Σημειώνετα ότι το Canadair ρυμουλκήθηκε και έχει μεταφερθεί στο Κιάτο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό που αφορούσε την αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Ελευσίνα το οποίο επιχειρούσε σε φωτιά στον Ασπρόπυρο. Και σε αυτή την περίπτωση οι δυο χειριστές βγήκαν σώοι.
Δείτε επίσης:
Να είναι πάντα καλά,τα κομάντο!!