Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Ανησυχία στο μαιευτήριο «Έλενα»: Καταγγελίες ότι η διοικήτρια αρνήθηκε να κάνει γενική απολύμανση

Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στο Μαιευτικό Νοσοκομείο «Έλενα Ε. Βενιζέλου», καθώς το απόγευμα της Παρασκευής μία νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η εν λόγω νοσηλεύτρια μέχρι την Πέμπτη δούλευε νυχτερινή βάρδια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και, με το που ανακοινώθηκε η είδηση, 9 συνάδελφοί της τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ δύο είναι οι μέχρι στιγμής νοσούντες.

Έντονη ανησυχία, ωστόσο, υπάρχει και για το γεγονός ότι η διοικήτρια της κλινικής αρνείται να κλείσει τα ΤΕΠ, τα οποία σήμερα Σάββατο εφημερεύουν, προκειμένου να γίνει γενική απολύμανση, ενώ, προς το παρόν, γίνεται επιφανειακή απολύμανση, μετά από δύο βάρδιες.

Αυτή η τακτική αυτή της διοικήτριας θεωρείται επικίνδυνη, τόσο για τις γυναίκες που προσέρχονται, όσο και για το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού, από τη στιγμή, μάλιστα, που στην κλινική δεν υπάρχει προστατευτικό υλικό, ενώ οι εργαζόμενοι βγάζουν ολόκληρη τη βάρδιά τους με μια απλή μάσκα.

Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, η εν λόγω υπεύθυνη κάνει «τα ίδια» και στο «Αλεξάνδρας», όπου είναι κοινή διοικήτρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκεί 9 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που ήδη νοσούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ